Vrije tijd

Beleef hier de herfst op z'n mooist: getipt door Marleen

Wandelen door de bladeren, kastanjes rapen en paddenstoelen zoeken: de herfst is volop aan de gang! En waar kan je beter van dit seizoen genieten dan in het bos?

Daarom tipt onze vrijetijdsdeskundige Marleen Brekelmans, bekend van Bijzonder Plekje, jou de leukste plekjes in het bos. Inclusief plekken om te overnachten. 

Bosbaden 

De eerste tip die Marleen geeft: Ga bosbaden! Bosbaden? Ja, bosbaden. Oftewel tijd doorbrengen in het bos en opgeladen én gelukkig weer naar huis. En dat doe je door zo bewust mogelijk alles om je heen op te nemen. Bij bosbaden gaat het niet om kilometers wandelen, maar juist je zintuigen gebruiken. Ruik, kijk en luister: doe even een stapje terug, ontspan en geniet van het bos. En om dit op z'n best te doen, heeft Marleen een top 10 gemaakt van mooie plekken om te overnachten in het bos. 24 uur bosbaden dus.

  1. Boshuis Friesche Duin – een vakantiehuis in de bossen van Appelscha
  2. Boutique hotel Beekhuizen – een bijzonder hotel aan de rand van de Posbank. Komt deze tip je bekend voor? Dat kan goed kloppen, want daar zijn we eerder met Koffietijd langsgeweest. Tijdens onze Veluwetrip met Marleen mochten we een kijkje nemen. Check hier het item.
  3. Bosvilla Hygge – een design vakantiehuis in het bos bij Nunspeet

Benieuwd naar de rest van de top 10? Klik hier voor meer tips.

Eten, drinken, wandelen

Een wandeling door een herfstig bos is natuurlijk heerlijk. Maar soms kan even stoppen voor een koffietje of opwarmen met warme chocomelk zo'n wandeling nóg fijner maken. Dat vindt Marleen ook. Daarom tipt Marleen je 10 top plekken die zeker het stoppen waard zijn. 

  1. WOODZ op de Veluwe
  2. Boshuis Venkraai in Oisterwijk
  3. Grand Café Groeneveld, aan de rand van Baarn

Meer tips voor een leuke koffiestop? Marleen tipte eerder bij Koffietijd deze leuke plekken.

Bijzonder overnachten

Optimaal genieten van het bos? Blijf een nachtje, weekend of een midweek slapen. Deze bijzondere plekken mag je dan zeker niet overslaan. 

  1. NOMA Veluwe: Met je gezin of met vrienden op stap? Neem dan een kijkje bij deze mooie natuurhuisjes in Epe voor 4-5 personen, direct aan de rand van het bos. De twaalf tiny houses op het kleinschalige park De Veldkamp zijn allemaal even groot en hebben hetzelfde ontwerp. 
  2. Warredal: Voor een romantische plek moet je bij Warredal zijn. Warredal laat je weer even teruggaan naar de basis. Verspreid in het bos staan boomhutten, hobbit huisjes en tiny houses. Allemaal even mooi en bijzonder. Dromen worden hier waarheid, helemaal als je een boomhut met eigen hot tub boekt!
  3. Boshuis Friesche Duin is een droomhuis, een 8-persoons vakantiehuis in de bossen bij Appelscha. Wanneer je binnenkomt in het boshuis valt je mond even open. De ruimte, het licht, het mooie Scandinavische interieur… Je weet niet waar je kijken moet.