Column

Met dit middel komt Francis van Broekhuizen de overgang door

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle-tips van Nouveau.nl. Onder het mom ‘er bestaat geen slecht weer, wel slechte kleding’ beschrijven we de favoriete wandeling van Helga van Leur. Want ook al is het regenachtig herfstweer, het blijft toch fijn om even naar buiten te gaan. En verder verklapt Francis van Broekhuizen hoe ze door de Overgang heen komt.    

Slecht humeur? Maak een wandeling!

De oude Griekse filosoof Hippocrates zei het al: ‘Ben je in een slecht humeur? Maak dan een wandeling. Ben je bij thuiskomst nog steeds in een slecht humeur? Maak dan nóg een wandeling.” Speciaal voor Nouveau én Koffietijd deelt Helga van Leur haar favoriete route bij kasteel Haarzuilens. Wil je Helga zien, moet je wel vroeg komen, in de ochtend is de natuur nu met de opdwarrelende dauw op zijn meest betoverend.   

Wondermiddel tijdens de overgang volgens Francis van Broekhuizen

Iemand die altijd vrolijk is en zichzelf opeens niet meer terug herkende vanwege sombere buien is Francis van Broekhuizen. Door dít middeltje kwam ze er achter wat er nu echt met haar aan de hand was. 

Je bent niet alleen, je doet er toe!

Het is De Week van de Eenzaamheid. Geen opwekkend thema. Wel nodig om het er over te hebben. Eenzaamheid begint in deze westerse wereld een chronische aandoening te worden. Alleen in Nederland voelt vier op de tien Nederlanders zich eenzaam. Met de vrouwenbladen van DPG willen we iedereen het gevoel geven: je bent niet alleen, je doet er toe!   

Vooral na het overlijden van een partner is het leven moeilijk. Iemand die daar alles van weet is Hedy d’Ancona. “Er zijn dingen die me kunnen troosten – bijvoorbeeld dat dit ons dit op latere leeftijd is overkomen, of dat Aatje niet een of andere ziekte kreeg die eerst nog moest worden uitgezeten – maar die onomkeerbaarheid blijft het moeilijkst: hij komt nooit meer terug.” 

6 x Máxima’s geeltjes: direct in herfstsferen!

Net zoals in het echte leven, reik ik graag naar de zon en sluit ik het liefs positief af. Hoe kan ik dat beter doen dan met een bericht over onze koningin. Als Máxima-watcher is er niets heerlijkers dan mee te gluren in haar kledingkast (wat zeg ik: kleding-balzalen!). ‘Wat droeg Máxima?’ is een vraag die wekelijks terugkomt op onze redactie. Majesteit brengt deze week een beetje zon in de eerste herfstdagen. Met een eerder gedragen Zara-pak. Geniaal geel noemen wij mode-journalisten dat.