Sandwich gegrilde portobello met tabouleh hoemoes

Het is vandaag eet-geen-dierendag. De dag om een keertje iets anders te eten dan vlees. Zo doe je op een makkelijke manier iets voor de aarde én je gezondheid. London maakt een heerlijke sandwich met portobello en hoemoes van Maza.

Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 3 sneetjes volkoren brood, zuurdesem
  • 1 tl mosterd
  • 1 avocado
  • 1 bakje alfalfa
  • 2 portobello’s
  • 1 kropsla
  • 1 plak oude kaas
  • 1 pak Maza taboeleh kruiden
  • eventueel een gekookt eitje

Bereiding

Verwarm de grillpan. Bestrijk de portobello’s met olie en grill ze 4 minuten per kant. Gril daarna de boterhammen om en om tot ze knapperig worden. Besmeer één sneetje met mosterd.
Snijd de avocado. Beleg de met mosterd besmeerde boterham met kaas en sla. Dek af met een boterham en beleg deze met maza taboeleh, portobello, alfalfa, avocado. Sluit af met een laatste boterham, besmeer die ook met taboeleh en verstevig de sandwich met een prikker.

Meer weten over Hoemoes Tabouleh kruiden