Geld

Geld lenen voor een koffiezaak? Met deze tips kun je beginnen

Geld lenen voor een koffiezaak? Hier lees je tips & tricks over hoe je jouw eigen koffiezaak kunt beginnen.

Denk je erover na om je eigen koffiezaak te beginnen? Dan heb je waarschijnlijk al veel onderzoek gedaan. Je weet wat voor soort apparatuur er nodig is en hoeveel werknemers er nodig zijn om het succesvol te runnen. Maar over één ding heb je misschien nog niet nagedacht: welke kosten er bij een koffiezaak komen kijken en hoe je deze kosten in de beginfase gaat betalen.

Hoeveel kost het opzetten van jouw koffiezaak?

De meeste mensen die een eigen koffiezaak starten, nemen niet de tijd om te berekenen hoeveel geld het kost om er één te runnen. Een veelgemaakte fout is denken dat je alleen een winkelpand, wat tafels en stoelen, een kassa en een koffiezetapparaat nodig hebt. Er zijn zaken als schoonmaakmiddelen, verzekeringen, belastingen, salarissen van werknemers en energiekosten om rekening mee te houden. Daarnaast moet je veel spullen kopen om de schappen te vullen met koffiebonen, melk, suiker en andere benodigdheden. Ook hangt het budget af van de kwaliteit van de apparatuur die je koopt. Een hoogwaardige espressomachine kost al snel meer dan € 7.500,-.

Om deze enorme investering te bekostigen, kun je een persoonlijke lening nemen of een lening bij een bank afsluiten. Een persoonlijke lening is een goede optie omdat je de lening makkelijk vervroegd kunt aflossen. Als je de lening echter niet op tijd aflost, kan de geldverstrekker in het uiterste geval beslag leggen op je activa. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk een inkomstenbron klaar hebt staan om je lening af te lossen.

Kosten koffiezaak voor personeel

Je denkt misschien dat een koffiezaak makkelijk te runnen is, maar er komt op het gebied van personeel vaak meer bij kijken dan mensen denken. Een koffiezaak heeft professioneel en vriendelijk personeel nodig, waaronder barista’s en serveersters. Ze hebben ook keukenpersoneel nodig om het eten te bereiden. Daarom moet je mensen aannemen met vaardigheden en ervaring op alle gebieden van het bedrijf. Dit is cruciaal, want je wilt niet elke nieuwe werknemer zelf opleiden.

Waar ga je jouw koffiezaak openen?

De locatie van je nieuwe koffiezaak is een andere belangrijke factor. Allereerst moet je beslissen welk type klanten je wilt aantrekken. Als je wilt dat jonge professionals of studenten jouw koffiezaak bezoeken, dan moet je in de buurt van scholen of universiteiten vestigen. Als je juist bezoekers als gezinnen en toeristen wilt aantrekken, moet je de winkel in een toeristisch gebied vestigen.

Het is ook belangrijk om een locatie te kiezen waar de hele dag door veel mensen langskomen. Zo heb je altijd potentiële klanten die langslopen. Natuurlijk moet je de concurrentie en de buurt bekijken om te zien wat voor soort winkels er in de buurt zitten. Je zult waarschijnlijk merken dat de meeste koffiezaken zich bevinden in gebieden met veel voetgangersverkeer.

Hoe groot moet jouw koffiezaak zijn?

Deze vraag is erg belangrijk en moet goed overwogen worden voordat je een winkel opent. De meeste eigenaren van een koffiezaak beginnen met een kleinere winkel en breiden uit als ze eenmaal succesvol zijn. Het gebruikelijke advies is om klein te beginnen en na verloop van tijd uit te breiden. Je kunt bijvoorbeeld een bestaande winkel een paar jaar huren totdat je het je kunt veroorloven deze locatie te kopen. Zodra je genoeg geld hebt gespaard, kun je verbouwen en uitbreiden.

Voor een eerste koffiezaak heb je weinig vierkante meters nodig. Dat is handig, want vooral als je in grootstedelijk gebied je koffiezaak begint zijn de vierkante meters duur.