Hobby

5 manieren om droogbloemen te stylen

Droogbloemen zijn alweer een tijdje helemaal je van het! Misschien stonden ze vroeger, in de jaren 70' en 80', al bij jou op de vensterbank. Maar ook nu kan je huis opfleuren met wat gezellige droogbloemen.

Van een goede bos tot een DIY telefoonhoesje: onze groenexpert Romeo Sommers laat zien op welke manieren je droogbloemen leuk kunt gebruiken en stylen.

Inlijsten

Wanneer je je bloemen gedroogd en geperst hebt, kan je ze leuk stylen door ze in te lijsten. In winkels zie je vaak glazen, doorzichtige lijstjes met een touwtje eraan. Waardoor je ze overal kunt hangen waar je wilt. Leg de bloemen in de lijst, klap het lijstje dicht, en voíla. Hang 'm vervolgens aan je muur en varieer met andere lijstjes daar krijg je een leuk speels effect van. Het kan een hangend lijstje zijn, of een staande. Zo lang het maar doorzichtig glas of plastic is. Zie foto 1 voor het resultaat.

Boekenlegger

Ben jij een boekenwurm? Dan is het leuk om je eigen boekenlegger te maken met droogbloemen. Want ook die is eenvoudig te maken met geperste bloemen. Gebruik hiervoor een pagina uit een oud boek en lijm daar de bloemen op door middel van mod podge. Dit is een lijmsoort die zowel lijmt als meteen een soort beschermlaagje creëert. Je plakt de gedroogde bloem met lijm op de pagina, laat het drogen. En je hebt een mooie zelfgemaakte boekenlegger. Extra tip: je kunt de gedroogde bloemen ook plastificeren. Doe de bloemen naar keuze op een stukje doorzichtig plastic, doe daar nog een stuk doorzichtig plastic op, en ook dan heb je een mooie bladwijzer. Zie foto 2 voor het resultaat.

Telefoonhoesje

Voor altijd je droogbloemen op zak, met je DIY telefoonhoesje! Koop een transparant telefoonhoesje en decoreer deze aan de binnenkant met geperste bloemen. Dat zorgt voor een super mooi effect. Gebruik hiervoor geen normale lijm, maar mod podge, die we eerder benoemden. Zie foto 3 voor het resultaat.

Flowergram

Net even iets anders in huis? Ga dan voor de flowergram. Gegarandeerd een eyecatcher op je vensterbank of schouw! Deze bloemen pers je niet, maar droog je door ze een tijdje in een donkere en droge ruimte op te hangen. Zet deze bloemen los van elkaar neer op een stukje hout met gaatjes erin. Het steeltje steek je in het gaatje. Oh zo mooi en hip! Je kunt 'm zelf maken. Maar ook een optie is om de flowergram te kopen of cadeau te geven. Dat kan via bloomon. Zie foto 4 voor het resultaat.

Stolp

Met droogbloemen kun je ook prachtige boeketten maken. Maak een mini boeket en zet ze in een kleine vaas. Daarbij raadt Romeo je aan om er een stolp overheen te zetten. Daardoor ziet het er niet alleen mooi uit, het is ook nog praktisch! Want door ze onder een stolp te plaatsen, worden ze beschermd en blijven je bloemen veel langer mooi. Zie foto 5 voor het resultaat.
 

Extra tip van Romeo

Wil je de droogbloemen in een boeket langer mooi houden? En er langer van kunnen genieten? Dan heeft Romeo de gouden tip voor je. Spuit er wat haarlak op, zodat ze minder snel uitvallen! Zo kan je droogbloemen wel maandenlang in je interieur behouden. 

Benieuwd welke bloemen je het best kunt drogen en hoe je dat doet? Romeo legt het je stap voor stap uit in de onderstaande video.