Geld

Zijn dit de kerstpakketten trends van 2022?

De zomer is (helaas) weer ver uit het zicht. We maken ons alweer langzaam op voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Dat betekent nadenken over wie er wanneer bij wie komt eten en wat voor cadeaus er onder de kerstboom of in de zak van Sinterklaas moeten komen.

Voor werkgevers betekent het dat het weer tijd is om spijkers met koppen te slaan over het kerstpakket dat werknemers dit jaar mogen ontvangen. Wat zijn de laatste kerstpakketten trends voor 2022? Wat kun je werknemers geven? Of wat kun je verwachten als je een werknemer bent?

Sinterklaaspakket

Werkgevers die hun werknemers eens willen verrassen, kunnen ook kiezen voor een Sinterklaaspakket, in plaats van een kerstpakket. Ook Sinterklaas is immers een feest dat voor veel Nederlanders hoort bij de afsluiting van het jaar. Het is dan ook een prima moment om iets extra’s te doen. Dat hoeft natuurlijk niet per se een pakket met Sinterklaas-gerelateerde lekkernijen te zijn, want het kan ook gewoon om de onverwachte timing van het geschenk gaan. Maar, een Sinterklaaspakket vol lekkernijen kan altijd wél erg leuk zijn voor het hele gezin.

Duurzaam kerstpakket

Duurzaamheid is natuurlijk al jaren een thema dat van groeiend belang is, maar zo actueel als nu was het waarschijnlijk nooit. Daarom gaan we dit jaar ook veel meer kerstpakketten met een duurzaam thema zien. Wat je je daar dan bij zou moeten voorstellen? Nou, een pakket vol handige duurzame producten voor alledaags gebruik, zoals herbruikbare drinkflessen of herbruikbare boterhamzakjes, bakjes om voedsel in te bewaren of zelfs waterbesparende douchekoppen. Ook een mini-ecosysteem ter decoratie voor in huis zou een optie kunnen zijn voor een duurzaam kerstpakket.

Uitje of dienst

Het kerstpakket is natuurlijk eigenlijk een kerstgeschenk en hoeft niet per se in de vorm van een gevuld pakket te komen. De laatste jaren is bijvoorbeeld een verschuiving te merken in de richting van bijvoorbeeld een waardebon om zelf een kerstcadeau uit te kiezen. In plaats van een product, kan dat ook een activiteit of een dienst zijn. Werknemers kunnen ook tegoed voor een uitje naar keuze geven aan werknemers, of een waardebon voor een streamingsdienst, want ook die zijn natuurlijk bijzonder populair.

Linksom of rechtsom gaat het natuurlijk primair om de gedachte en dat is dat een werkgever zijn waardering laat blijken aan werknemers die het hele jaar door hard gewerkt hebben voor het bedrijf. Maar het is natuurlijk extra leuk als het een geschenk is dat past bij de tijd en dat ook daadwerkelijk wat toevoegt voor de ontvanger.