Artikelen

Nederlands trots Duncan Laurence gaat ‘on-tour’ door Europa!

Hij was degene die ervoor zorgde dat Nederland na jaren weer het Eurovisiesongfestival won: we hebben het natuurlijk over Duncan Laurence! In 2019 won Duncan het grootste Europese muziekspektakel en daarmee brak hij ook internationaal door. Duncan heeft door corona een aantal jaren niet op kunnen treden maar nu is hij terug met een Europese tour. Hij start 21 oktober zijn tour in Berlijn en zal in de maanden daarna te zien zijn in verschillende Europese steden.

Wie is Duncan Laurence? 

Door de deelname aan de talentenshow ‘The Voice of Holland’ werd zanger en componist Duncan Laurence bekend bij het Nederlandse publiek. Duncan de Moor is de echte naam van deze singer-songwriter en sinds kleins af aan heeft hij een passie voor muziek. Al op dertienjarige leeftijd schreef Duncan zijn eigen teksten en was hij zanger van zijn eigen band ‘The Slick and Suited’. Deze band is tijdens zijn studie aan de Rockacademie ontstaan waaraan hij in 2017 afstudeerde als zanger, songwriter en producent. Duncan brak door met zijn band ‘The Slick and Suited’ in 2014 met een optreden tijdens ‘Eurosonic Noorderslag’. Later traden ze nog veel meer op en waren te zien in verschillende voorprogramma’s van onder andere Berget Lewis en Jett Rebel.   

Van talentenshow tot Europees succes! 

Het succes met ‘The Slick and Suited’ leidde voor Duncan tot een uitnodiging voor de audities van ‘The Voice of Holland’. De zanger deed dan ook auditie voor het vijfde seizoen van het talentenprogramma. Daar behaalde hij de halve finale en kreeg hij als soloartiest zijn bekendheid. Hierdoor besloot hij dan ook te stoppen met zijn band en verder te gaan met zijn solocarrière. Dit werd zo’n succes dat hij in 2019 Nederland mocht vertegenwoordigen op één van de grootste muziekspektakels van Europa: het Eurovisiesongfestival. Met zijn eigen lied ‘Arcade’ won Duncan Laurence in Tel Aviv het Eurovisiesongfestival 2019. Door de winst werd de bekendheid van Duncan nog groter en was zijn Nederlandse clubtour na het Eurovisiesongfestival binnen een week uitverkocht. Ook zorgde hij opnieuw voor een aantal hits zoals ‘Love Don’t Hate It’ en bracht hij zijn debuutalbum ‘Small Town Boy’ uit. Nu start hij opnieuw een tour waarmee hij niet alleen in Nederland, maar ook in zeven andere Europese landen te bewonderen is. 

Europese tour toch iets minder groots 

Vorig jaar werd bekend gemaakt dat Duncan een grote tour zou doen door Nederland en Europa. Helaas moest dit worden uitgesteld. Gelukkig verkondigde hij eind 2021 dat de shows mogelijk plaats zouden vinden in oktober en november 2022. Zijn tour gaat nu eindelijk van start en deze wordt afgetrapt in de Duitse hoofdstad Berlijn. Van 21 oktober tot 6 november zal Duncan Laurence toeren door vijf grote Europese steden, al zouden dit eerst veel meer zijn. Deze zomer werd namelijk bekend gemaakt dat er een aantal shows van Duncans tour zijn gecanceld. De reden hiervan is onduidelijk, maar Duncan laat aan zijn fans weten dat het uit zijn handen is en dat het hem enorm spijt. Echter belooft hij wel dat er andere dingen aan zitten te komen. Voor nu is hij gelukkig nog wel te zien in onder andere Londen en Parijs en zal hij daar na een lange tijd van rust enorm stralen!