Artikelen

Postcode Loterij Buurtfonds viert alweer de tweede verjaardag

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgericht om buurten in Nederland nog mooier te maken. Vandaag bestaat het alweer twee jaar en dat vieren we!  

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij zijn er de afgelopen jaren al 1.183 buurtprojecten gerealiseerd, zoals het project Fietsmaatjes in Montferland.

Fietsmaatjes 

Fietsmaatjes is die ideale oplossing voor mensen die graag uitjes op de fiets maken, maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. Op een duofiets maak je samen met een vrijwilliger een fietstocht en kan je als deelnemer zelf bepalen of je mee trapt. Theo Peters is zo’n vrijwilliger bij Fietsmaatjes Montferland. Hij fiets samen met zijn vaste maatje Meinte, die niet meer goed ter been is. Meinte wil wel graag in beweging blijven en fietst daarom graag met Theo. 

“We hebben ontzettend veel plezier met elkaar” - Theo Peters, vrijwilliger Fietsmaatjes. 

Postcode Loterij Buurtfonds  

Het Buurtfonds hoopt om mensen, zoals Theo en Meinte, te inspireren om in actie te komen. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van onder andere de Postcode Loterij.  

Heb jij nou ook een goed idee voor je buurt? Klik dan hier om te kijken hoe je laagdrempelig en snel een aanvraag kan indienen!