Column

Amalia, Alexia en Ariane weer bij elkaar in Amsterdam

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle-tips van Nouveau.nl. Deze week een speciale editie over de fotosessie van de Koninklijke Familie: “Ariane droeg een blazer van Máxima”

Vrijdagmiddag stond in het teken van de halfjaarlijkse fotosessie van de Koninklijke Familie. Normaal vindt deze plaats in Lech tijdens de krokusvakantie. Maar Alexia zit in Wales op school en heeft andere vakantieperiodes, ook grote zus Amalia wil niet altijd meer mee op gezinsreis.

De blazer van mams

In het Verenigd Koninkrijk is het deze week herfstvakantie, alle kinderen zijn thuis, dus werd dit moment aangegrepen voor een bijzondere fotoshoot. Amalia, Alexia en Ariane weer bij elkaar! Dat Ariane ook in de kledingruimtes van Máxima mag grazen, werd in een klap duidelijk. Herkennen jullie de blazer?

Kleine meisjes worden volwassen

Dit is dan typisch zo’n moment om nostalgisch terug te blikken op eerdere fotosessies. Voor het oog van de natie groeien de prinsessen op. Schattig toch de foto waarop de drie A’s nog kleine kleutertjes waren?

Terug in Amsterdam

De grote vraag deze keer was: waar vindt de fotoshoot plaats? Amsterdam, gonsde het. Wij gokten op Het Koninklijke Paleis, het werd De Nieuwe Kerk, waar momenteel de grote Juliana-tentoonstelling plaatsvindt. Een mooie heden-en-verleden-insteek. Al maakten fotografen zich van tevoren zorgen of het licht wel goed genoeg zou zijn. In ieder geval werd (over)grootmoeder Juliana geëerd.

Foto: RVD / Patrick van Emst