Budget

Ook op je schoonmaakroutine kan je flink geld besparen!

Het leven wordt alleen maar duurder en duurder tegenwoordig. De boodschappen, energieprijzen, maar ook huishoudproducten. Onze schoonmaakdeskundige Marja Middeldorp weet waar je op kunt besparen bij het schoonmaken van je huis.

Zo is je huis spik en span én blijft je spaarpot een stukkie voller.

Was af zonder tabletten

Vaatwastabletten: dat is geen goedkoop spul. Maar hier kan je op een simpele manier veel langer meedoen. Knip ze doormidden en gebruik alleen de helft! Dat is vaak echt genoeg voor je vaatwasser. 

Een andere goedkope optie, is om soda te gebruiken in plaats van tabletten. Dat is een stuk voordeliger! Doe twee theelepels soda in het vakje waar je normaal gesproken het tablett doet. En tadaa! Zo ben je eind van de maand een stuk goedkoper uit. En wat altijd helpt: koop de huismerk versie in plaats van dure A-merken. Dat kan wel euro’s schelen.  

Hergebruik condens uit je droger

Koop je regelmatig gedemineraliseerd water voor in je strijkijzer? Dat is verleden tijd! Want als je een droger hebt, kan je de condens uit je droger, hergebruiken voor je stoomstrijkijzer. Je hoeft dus geen gedemineraliseerd water meer te kopen. En je hoeft het water uit de droger niet te legen in de wasbak. Dat is dubbel winnen! 

Extra tandpasta of lippenstift

Het komt vaak voor dat je denkt dat je tandpasta op is. Maar denk daar nog een keer over na. Want waarschijnlijk zit er meer in dan je denkt. Als je de tube openknipt, zit aan de binnenkant van de verpakking nog genoeg tandpasta. Daar kan je zo een week mee verder. 

Hetzelfde geldt voor lippenstift of -balsem. Als je die helemaal uitdraait kan je vaak niet direct op je lippen smeren. Maar met een klein kwastje kan je daar wél goed bij. Het kwastje dip je in je lippenstift, en je smeert het zo uit over je lippen. Zo kan je het kopen van die dure make-up nog even uitstellen.

Schone planten door melk

Zien je planten er soms stoffig of vies uit? Koop dan vooral geen schoonmaakproducten, maar gebruik in plaats daarvan melk! Gooi dat laatste beetje melk niet weg. Dat is zonde. Doe een klein beetje melk op een schoteltje zodat je met een watje of een tissue kunt deppen. Dep het daarna op de bladeren van je plant. Let op: dit kan alleen bij harde en groene bladeren. Je zult zien dat de bladeren helemaal blij worden. Ze gaan glimmen en krijgen weer lucht. 

Besparen is nog nooit zo makkelijk geweest! Bekijk hieronder Marja's schoonmaaktips.