Entertainment

Het dak gaat er weer af bij de Toppers

Aankomend weekend gaat het dak weer van de Johan Cruijff Arena! Vrijdag, zaterdag en zondag staan de Toppers namelijk weer op de planken. Met hun grootse, indrukwekkende podia, extravagante pakken en heerlijke meezingers is het één groot feest.

Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom zaten vandaag gierend bij ons aan tafel, omdat ‘De Toppers In Concert’ weer gaat beginnen. Welke tipjes van de sluier konden ze weggeven?

Terug in de tijd

De Toppers; we kennen de naam allemaal. De een denkt aan René Froger, de ander aan Gerard Joling, maar Gordon kan ook genoemd worden in dit rijtje. Weet jij nog hoe de Nederlandse supergroep is ontstaan? Het begon allemaal bij Froger, die in mei 2004 een concertreeks van vier uitverkochte concerten gaf in de Johan Cruijff Arena, toen nog Amsterdam ArenA. Hij nodigde Gerard Joling uit als gastartiest. Ook vond René het leuk om Gordon uit te nodigen, maar Gordon en Gerard hadden op dat moment geen contact met elkaar. Gelukkig kon René de ruzie tussen de twee sussen en zongen Joling, Gordon en Froger samen een medley.  

Op die medley kwamen zó veel goede, overweldigende reacties dat de drie heren, als grap, een zangformatie begonnen. Het doel was om eenmalig op te treden, maar door het enthousiasme van het publiek en de media hield de supergroep aan.  

Door de jaren heen heeft de groep verschillende samenstellingen meegemaakt. In 2009 voegde Jeroen van der Boom zich bij de mannen en maakte het tot een kwartet. Tot 2011 was Gordon lid van de groep. Jan Smit maakte de groep compleet, toen hij zich in 2017 voegde bij René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom.

Toppers in Concert

Sinds 2005 geven de heren elk jaar een reeks stadionconcerten. Toppers in Concert is, met meer dan 50 uitverkochte shows, de langstlopende concertreeks van Europa! En ook dit jaar wordt het weer een groot feest. De mannen verheugen zich op de show, met als thema ‘The Flower Power Edition’. De zaal wordt gevuld met fans in flower power purple, paars dus, met typerende felle bloemkleuren. Deze dresscode is natuurlijk veelbelovend voor de extravagante pakken van de heren zelf en Gerard zei het vanochtend al: er komt veel denim voorbij.

Het grootste meezingfeest van ons land is natuurlijk niet compleet zonder bijzondere gasten. Zo komen onder andere Donnie, Mart Hoogkamer, Rolf Sanchez en Emma Heesters optreden. “Deze versie nemen we de jongere garde mee,” vertelt René, “zodat de familie nog groter wordt.” Ook John West, Mike Peterson en Bizzey komen langs. Maar, ook internationale gasten staan op het lijstje: Haddaway en Tony Hadley zullen de heren ook op het podium vergezellen. En, zo tippen de heren ons, zijn er ook nog genoeg verrassingsoptredens. “Dat gaan we nog niet vertellen,” zegt René snel. Maar, hoorden wij Jeroen nou Robbie Williams noemen?

Jeroen, Gerard, René en Jan trappen de Toppers in Concert af op vrijdag 18 november en zullen het feestje voortzetten op zaterdag 19 en zondag 20 november. Wil jij nog een kaartje? Scoor dan snel nog je plekje hier.