Entertainment

Frizzle Sizzle is terug en hoe!

Aanstaande donderdag is het zover: de meidengroep Frizzle Sizzle staat na zeven jaar weer samen op het podium. Dit alles tijdens het Grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome.  

Wij spraken de meidengroep uit de jaren 80 over hun carrière en blikken alvast vooruit op hun reünie in de Ziggo Dome. Zouden ze ook dit keer weer op blote voeten optreden? 

Het begin van Frizzle Sizzle  

Zussen Kim en Laura en vriendin Mandy kenden elkaar al via school. Ze hadden dezelfde interesses en zongen vaak met zijn drieën. Maar ze zochten nog een lagere partij. En zo sloot het vierde lid van Frizzle Sizzle, Marjon, ook aan. Alle vier zaten zij bij Kinderen voor Kinderen. Ze waren destijds nog maar 14, 15 en 16 jaar. 

Van Kinderen voor Kinderen naar het Songfestival 

Na Kinderen voor Kinderen maakte de meidengroep verschillende Engelse plaatjes. Mede hierdoor werden ze ontdekt en gevraagd voor de voorrondes voor het Nationaal Songfestival. Dit betekende ook dat de meiden moesten switchen van Engelstalig, naar Nederlandstalig: “Dat wilde ik eigenlijk helemaal niet. Dat was op die leeftijd helemaal niet cool”, vertelt Laura.  

Maar ondanks het tuttige imago van het Songfestival, besloten de meiden toch mee te doen in 1986 met het nummer ‘Alles heeft Ritme’. En dat was een groot succes! 

Blote voeten  

Het optreden van Frizzle Sizzle kent iedereen nog om het heerlijke nummer, het iconische dansje, maar vooral om de blote voeten. Maar waarom droegen de meiden geen schoenen? “Dat is in eerste instantie ontstaan doordat we geen schoenen konden vinden. Tijdens de repetities in de balletzaal stonden we met onze kleding en zonder schoenen. Dat vond onze manager en platenmaatschappij wel een leuke gimmick. Dus toen is dat zo gebleven”, aldus Laura.  

Terug naar het Songfestival 

Uiteindelijk behaalde Frizzle Sizzle op het Songfestival in Noorwegen de dertiende plaats. Na het Songfestival brachten ze nog enkele singles uit, maar in de jaren 90 ging Frizzle Sizzle uit elkaar. Sporadisch kwamen ze weer bij elkaar, maar donderdag staan ze na zeven jaar niet samen op te treden weer met zijn vieren op het podium. Tijdens het Grote Songfestivalfeest: “Dat vind ik enorm spannend, want ik heb al een tijdje niet gezongen”, vertelt Karin. Maar voor het morgen zover is, moet er nog wel even geoefend worden. Gewoon bij Marjon thuis!