Column

Een wandeling a day keeps the doctor away

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle-tips van Nouveau.nl. Deze week stond in het teken van opwaaiend haar.

Niet alleen vanwege het natte herfstweer, ook omdat Michelle Obama het in haar nieuwe boek uitgebreid heeft over de overgang en haar: ‘Ik heb nog haar en tel mijn zegeningen’.

Masterclass haar

Eerst maar eens een masterclass haar. Van de Maestro himself: Leco van Zadelhoff. Als iemand weet hoe hij moet krullen, föhnen, steiltangen is het Leco wel. En hij heeft de beste tips voor ons uiterlijk, hier lees je zijn gouden lessen.

Michelle Obama in de overgang

En dan die overgang. Het is een feit dat door de menopauze de haarstructuur van sommige vrouwen verandert. Michelle Obama kwam deze week met een veelbesproken boek uit en komt er onomwonden voor uit dat ze niet ongeschonden door de overgang heen hobbelt.

Wandelen en calorieën verbranden

Bewegen is goed, zeker om jezelf door de overgang te krijgen. Niet iedereen houdt van sporten, maar wandelen lukt meestal wel. Gewoon de ene voet voor de ander. En als je in straf tempo loopt, verbrand je nog calorieën ook. Even reclame voor mezelf, want in mijn nieuwe 4-SeizoenenWandelboek leg ik uit hoe je de feestkilo’s er straf af wandelt. Zoek je nog een mooie bosrijke route, probeer dan eens deze.

Geweld tegen vrouwen

Nu even een wat serieuzer maatschappelijk onderwerp. Geweld tegen vrouwen is een groot probleem, ook in Nederland. Op 25 november kleurt Nederland oranje. Niet alleen omdat het voetbalelftal dan tegen Ecuador speelt, maar ook vanwege #OrangeTheWorld. Aandacht vragen voor deze zogenoemde Femicide. Wat dat is legt Nouveau-columniste Cisca Dresselhuys hier uit.

De champagne is op!

Je moet zelf de slingers ophangen. Wat ik daarom wel eens doe tijdens een wandeling: een fles bruiswijn in icepack mee in mijn rugzak. Zodat ik kan proosten op een idyllische plek. Maar help – de Champagne-voorraad dreigt op te drogen. Natuurlijk op de schaal van 1 tot 10 wereldleed stelt deze crisis niks voor, maar toch.