Entertainment

The Noel Diary: meer dan een kerstfilm 

Netflix staat vol met nieuwe kerstfilms. De één beter dan de ander. Maar ‘The Noel Diary’ is echt de moeite waard om te kijken.   

Een kerstfilm die niet alleen draait om Kerst, maar ook om verlies, succes, relaties en het leven. Iets waar iedereen mee te maken krijgt. Koffietijd sprak hoofdrolspeler Justin Hartley en regisseur Charles Shyer.  

The Noel Diary 

‘The Noel Diary’ draait om auteur Jake Turner – gespeeld door Justin Hartley. Hij keert met Kerstmis terug naar zijn ouderlijk huis om de nalatenschap van zijn vervreemde moeder af te handelen. Wanneer hij hier is komt hij een oud dagboek tegen vol geheimen over het verleden van hemzelf. Maar ook van Rachel – gespeeld door Barrett Doss - een vrouw die opzoek is naar haar biologische moeder. Jake en Rachel besluiten samen te beginnen aan een zoektocht naar hun verleden en de toekomst die totaal onverwacht is. Zal dit dagboek hun verleden en harten ontsluiten?  

De film speelt zich af tijdens de feestdagen, maar is niet een typische kerstfilm. Het verhaal heeft een diepere laag en draait allemaal om verlies, pijn, alleen zijn en je eigen identiteit ontrafelen. 

Koning der komedie 

‘The Noel Diary’ wordt geregisseerd door niemand minder dan Charles Shyer. Als er iemand de koning der komedie is, dan is het Charles Shyer wel. Hij is niet alleen regisseur, maar ook schrijver en producer van veel bekende en zelfs beroemde films. Zo regisseerde hij onder andere de succesvolle films ‘Smokey and the Bandit’, ‘Private Benjamin’, ‘Baby Boom’ en ‘Father of the Bride’. Zijn films zijn vooral komisch, maar met een vleugje romantiek. Of zoals hij zelf zegt: “Ik ben niet een romantische komedie man. Ik ben van de komedie, maar wel met een diepere laag.”  

In de hoofdrol schittert acteur Justin Hartley. Justin Hartley is vooral bekend van zijn rol als Fox Crane in the soapopera ‘Passions’, als comicheld Oliver Queen/Green Arrow en uit de dramaserie ‘This Is Us’. Naast Justin Hartley staat Barrett Doss hem bij in de film. Barrett Doss kun je kennen uit de serie ‘Station 19’.  

Koffietijd sprak acteur Justin Hartley en regisseur Charles Shyer. Wil je dat interview zien? Kijk dan de video hieronder.