Artikelen

Zo is je vriezer in mum van tijd weer spik en span!

Het is misschien een rotklusje om te doen, maar het is belangrijk om je vriezer regelmatig schoon te maken. Want anders zit je vriezer voller met ijs, dan met eten. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Onze schoonmaak expert Marja laat zien hoe je op de handigste manier je vriezer schoonmaakt.

Die aangeklompte ijshompen in de vriezer: het is onhandig en het staat toch een beetje smerig. Helaas gaat dit niet vanzelf weg, daarom heeft Marja een handig stappenplan waardoor jouw vriezer straks spik en span eruitziet. 

Stap 1

De eerste stap die Marja laat zien is het leegmaken van de vriezer. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de inhoud weer ontdooit. Daarom raadt onze schoonmaakexpert aan om de gekoelde producten tijdelijk te bewaren in de wasbak, waar je aluminiumfolie overheen doet. Of wat ook kan, is de producten tijdelijk koelen in een koeltas. Daar zit natuurlijk ook een soort aluminiumfolie in. 

Stap 2

Dan is het tijd om de ijsklompen weg te halen uit je vriezer. En om te voorkomen dat het ijs gaat lekken op de rest van de producten in de koelkast, tipt Marja om eerst een handdoek te leggen over de rest van het koelgedeelte. Vervolgens schraapt Marja het ijs weg met een kleine ijsschraper. Daar kan je het grootste gedeelte van het ijs mee verwijderen. Heb je hardnekkige stukken? Gebruik dan een föhn! Hierdoor smelt het ijs een stuk sneller. Vervolgens maak je de vriezer verder schoon met warm water en een sponsje. Poets daarmee de hele binnenkant.

Stap 3

Maak de vriezer droog met een droge doek. En dan is het alleen nog maar een kwestie van inruimen! De bevroren spullen in de wasbak of koeltas kunnen weer terug de vriezer in. Op deze manier is het schoonmaken van de vriezer een eitje! 

Bekijk de volledige video hieronder.