Column

Wil je zien: Katja Schuurman uit de kleren

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle-tips van Nouveau.nl. Deze week onthult ze wat Máxima’s geheime hobby is en staat ze stil bij de blootfoto’s van Katja Schuurman.      

Royalty schandaal en nieuwe hobby van Máxima

Er was deze week weer aardig wat royalty-nieuws. We beginnen bij Engeland waar – laat dat maar aan de Britten over – meteen een schandaal uitbrak omdat een hofdame van Camilla een racistische opmerking had gemaakt. Deze vrouw is notabene een peettante van prins William, maar Buckingham Palace aarzelde geen moment en liet deze Lady Susan Hussey (83) haar taken neerleggen.   

In Nederland is het wat fatsoenlijker, als een hedendaagse Brönte sister borduurde Máxima mee aan de nieuwe gordijnen voor haar Huis ten Bosch. Ze woonde meerdere workshops bij en zette zelf ook de draad in de zijden gordijnen. Naast zingen en muziek maken, kwamen zo dus ook achter deze hobby van Hare Majesteit. 

Wat brengt de Sint?

Wat brengt de Sint? Zelf zweer ik al tijden bij sneakers. Door mijn hallux valgus knobbel-tenen lopen hoge hakken niet meer zo lekker, dus heb ik deze shiny sneakers op mijn verlanglijstje gezet.   

Moeilijk afvallen

Als de Sint mij inderdaad nieuwe sneakers schenkt, kan ik weer flink gaan wandelen. Voor mij een manier om mijn vetverbranding aan te zetten. Na al die marsepein, taai taai en schuimpjes zal ik toch iets moeten doen om mijn lichaam niet te veel te lasten opzwellen. Waarom het soms zo moeilijk is af te vallen?   

Katja uit de kleren

En tot slot wil ik het graag nog even hebben over Katja Schuurman. Een vrouw die vaak onder vuur ligt. Ik mag haar wel. Ze is volledig authentiek, vaart haar eigen koers en is voor de duvel niet bang. In mijn ogen een echte powervrouw. Daarbij is ze ook nog eens geestig. Katja heeft namelijk een sociaal experiment bedacht. Ze wil meer volgers op Instagram en gaat uittesten of dat lukt door uit de kleren te gaan. Blijft het keurig, of?