Artikelen

Queer kerst met The Chosen Family Show-ho-ho

Het theatergezelschap BOYS WON’T BE BOYS staat vanaf 20 december op de planken met The Chosen Family Show-ho-ho in Theater Bellevue. Acht talenten delen hun persoonlijke verhalen door middel van onder andere kleinkunst, drag, klassiek ballet en popmuziek.

Volgens BOYS WON’T BE BOYS is er meer mogelijk dan dat de tradities, patronen en normen ons nu bieden. In de theatervoorstelling staat het thema familie centraal en gaan ze op zoek naar een nieuw gevoel van thuiskomen.   

BOYS WON'T BE BOYS 

Sinds de start van BOYS WON’T BE BOYS in 2018 is de theatergroep uitgegroeid tot een project waar 100 spelers uit heel Nederland aan meedoen. Niet elke voorstelling van BOYS WON’T BE BOYS vindt plaats met 100 mensen, maar met een selectie uit deze groep. Zo verandert de samenstelling van de show elke keer, maar wordt de groep altijd begeleidt door theatermaker Rikkert van Huisstede. Hij praat de verschillende en diverse verhalen aan elkaar. Wanneer je naar een theatervoorstelling van BOYS WON’T BE BOYS gaat is geen enkele show hetzelfde. 

Elke speler stelt zichzelf de vraag: wat is mannelijkheid en bedenkt daar een performance bij. Iedereen die uit dat hokje van mannelijkheid wil stappen is thuis bij BOYS WON’T BE BOYS. Het is een maatschappelijke beweging en een theatergroep ineen. Ze delen graag het warme bad dat zij bij elkaar ervaren met het publiek. 

The Chosen Family Show-ho-ho 

Ditzelfde warme bad willen ze opnieuw delen, maar dit keer in een compleet nieuwe show met een queer visie op het thema familie. Acht theatertalenten nemen je mee in de eindejaarsshow The Chosen Family Show-ho-ho. Zij delen hun persoonlijke verhalen door middel van theater, mime, kleinkunst, drag, popmuziek en klassiek ballet. Met wederom Rikkert van Huisstede als hokjes-doorberekende, zingende host in mini-jurk. 

The Next Generation   

Voorafgaand aan The Chosen Family Show-ho-ho vindt de jongereneditie van BOYS WON'T BE BOYS plaats. Hier vertelt de nieuwe generatie over hun idee van mannelijkheid. BOYS WON'T BE BOYS The Next Generation wordt ondersteund door het VriendenLoterij Fonds. The Chosen Family Show-ho-ho is te zien van 20 tot en met 24 december in theater Bellevue in Amsterdam.