Column

Wie wint de Royal Kerstkaarten battle?

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifstyletips. Deze keer kijkt ze naar koninklijke kerstkaarten. Het lijkt dit jaar wel of het ene koningshuis het andere wil overtroeven. In ieder geval is Santacore een duidelijke trend, veel rood met groen. Wélke royal kwast het lustigst met deze kerstkleuren?

Combinatie van groen en rood

Maar eerst. Wat is SantaCore precies? Beroemde Hollywoodsterren begonnen met deze trend. Veel groen en rood combineren. Normaal niet zo’n flatteuze combinatie, maar voor kerst wordt alles uit de kast gehaald. Joan Collins demonstreerde het al in 1989

Dit is de koninklijke vertaling. Kroonprinses Victoria van Zweden in alarmfase kerstrood tussen de groene kerstbomen. Ook Letizia van Spanje doet mee op haar eigen wijze.

Wow!

Dat was onze reactie op de redactie toen de kerstkaart van onze Oranjes kwam. Wat een glamour! Er valt zo veel op te zien en te bespeuren. Van hond Mambo - waarschijnlijk snel opgepakt door Máxima om de set niet te verstoren - tot de recycle-jurk van Amalia. Haar prinsjesdag-jurk van 108 euro ging op repeat. Jahaaaaa, onze kroonprinses let op de kleintjes.

De Belgische prinsesjes kijken weer heel goed naar hun noorderbuur. Eléonor is duidelijk geïnspireerd door Amalia.

De grote winnaar

Maar wie wint nu de koninklijke kerstkaarten battle? We zetten in onderstaande post alle wensen & kaarten nog eens op een rij. Ben je het eens met onze keuze?