Artikelen

Terugblikken op het begin van het einde

Vandaag is onze laatste Koffietijd uitzending van 2022. Daarom blikken Quinty, Loretta, Patrick, Vivian en Pernille terug op de hoogtepunten van dit jaar. Ook op de redactie kijken we terug op een mooi Koffietijdjaar. Welke momenten springen er echt uit?

We hebben een fantastisch leuk, gezellig Koffietijdjaar achter de rug, vol met mooie gesprekken, leerzame artikelen en exclusieve onlinevideo’s. Welke momenten vielen tot nu toe extra op? Welke zijn ons bijgebleven en welke waren extra bijzonder? We zetten onze favoriete Koffietijdmomenten van 2022 op een rijtje!

Een spetterende opening

In de laatste week van seizoen 13 vierden wij de musicalweek! Op 20 mei opende de cast van de musical ‘Aladdin’ dan ook spetterend de uitzending. Met een geweldig optreden, door het gehele pand, moet dit wel een moment zijn die hoog op ons favorietenlijstje staat. En dat staat ‘ie zeker, vooral voor productieassistent Roanne. Zij was erbij en noemt dit één van haar favoriete momenten van het afgelopen jaar.

Een uniek concept, vastgelegd voor Koffietijd

Afgelopen zomer werkten we op de Koffietijdredactie gewoon door, terwijl we op tv met zomervakantie waren. Dat zorgde voor ontzettende leuke, exclusieve online content. Bijvoorbeeld onze nieuwe videoreeks over bijzondere, Nederlandse producten. Zo gingen we op bezoek in Rotterdam, waar Tomasu sojasaus wordt gemaakt. Voor online redacteur Emma is dit een van de leukste dingen die ze afgelopen zomer heeft mogen maken. “De eigenaren waren erg leuk, het was gezellig én ik heb veel geleerd. Die sojasaus is zo lekker én gewoon van Nederlandse bodem!”

Première hier, première daar

Ook dit jaar mochten we weer ontzettend veel leuke premières bijwonen, zowel van boeken, films, series, tentoonstellingen en shows. Online redacteur Nina vond dit ontzettend leuk om te maken en zorgt er graag voor dat we weer iets nieuws kunnen meemaken. En, om dan ook nog eens veel bekende gezichten van Koffietijd tegen te komen op de rode loper, maakt het natuurlijk extra speciaal. Een van haar favorieten? De première van Soof 3 met Quinty.

Bijzonder optreden

Voor stagiaire Lisanne was dit jaar het mooie gesprek en optreden van Willem Philipsen haar hoogtepunt. Dit, omdat hij na een grote carrière in de muziekwereld alles weer opnieuw moest oppakken, nadat hij op zijn drieëntwintigste een herseninfarct kreeg en half verlamd raakte. Nu, jaren later, speelt hij weer gitaar met één hand. Bijzonder en heel knap.

Een jaar met een donker randje

Het afgelopen jaar stond natuurlijk ook in het teken van oorlog, die niet al te ver weg van ons uitbrak. Bij Koffietijd schonken we hier ook aandacht aan, om mensen een hart onder de riem te steken en te informeren over mogelijkheden en goede doelen. Voor redacteur Nadine was het het meest bijzondere moment om te maken én bij te zijn, toen Oekraïense harpiste Maryna Krut kwam optreden. Prachtig en emotioneel, wat zeker niet snel vergeten wordt.

Naar de musical

De musical ‘Aladdin’ organiseerde, samen met haar partners, een speciale dag voor kinderen waarvoor het niet vanzelfsprekend is om naar het theater te kunnen. Maar liefst 1.500 kinderen mochten de betoverende musical zien. Voor Mike, Branded Content Coördinator binnen Koffietijd, was nog niet eerder bij een musical geweest waar het publiek zó echt en enthousiast reageerde op letterlijk alles wat er gebeurde. Echt een kippenvelmomentje!

Challenges

Ook dit jaar zat weer vol met challenges en Eline maakte het onze presentatoren niet gemakkelijk. Een favoriet van een groot deel van onze redactie, waaronder redacteur Jasper en videograaf Maryse, is de trilplaat challenge. Het was een gedoe om te regelen, vertelde Jasper, maar wat hebben ze hard gelachen! En inmiddels is de video op ons TikTok kanaal al meer dan 1.4 miljoen keer bekeken!

Een nieuw hoogtepunt

Hoofdredacteur Charlotte heeft lang moeten nadenken over haar hoogtepunt van het Koffietijdjaar 2022. “Er zijn heel veel momenten in Koffietijd in 2022 geweest die me ontzettend lief zijn, maar het absolute hoogtepunt was het Koffietijdkerstkoor. Daar kwam alles bij elkaar wat Koffietijd is en waar we voor staan: Van het zaadje dat we hebben geplant deze zomer, de creativiteit van iedereen die hieraan heeft meewerkt, waarin we met elkaar hebben gestapeld tot een prachtplan, de samenwerking met Paul, dat het idee aansloeg na de eerste oproep en dat mensen zich echt opgaven! Van de repetitie op 10 december, toen we voor het eerst al die kijkers ontmoetten, aardige, lieve mensen die met ons van iets kleins iets groots hebben kunnen maken, tot slot de uitvoering op 23 december waar alles bij elkaar kwam. Iedereen zag er zo mooi uit en het lied klonk als een kerstklok. Ik krijg weer een brok in mijn keel als ik eraan terugdenk. Wat hou ik van de saamhorigheid van onze Koffietijdcommunity en wat hoop ik met heel mijn hart dat die kan blijven voortbestaan, ook al is Koffietijd na 26 mei 2023 niet meer op televisie.”

Wat was jullie favoriete moment? Laat het ons vooral weten via Instagram of Facebook. Wij wensen iedereen een heel fijn nieuw jaar.