Column

Hier moet je zijn in Antwerpen volgens Claudia!

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyletips. Dit weekend staat in het teken van de Solden in Antwerpen.

Veel Nederlanders reizen speciaal af naar de Vlaamse stad voor deze hoogmis van de gereguleerde uitverkoop.  Alle reden om Nouveau’s Little Black Book te trekken en deze topadressen met je te delen. Lees het volledige artikel met álle 17 tips.

Garde-Robe

Garde-robe is het geesteskind van ontwerpster Nathalie Lachat, ook het talent achter het Belgische kledingmerk Magdalena. In haar boetiek verkoopt ze haar eigen collectie, maar ook andere merken zoals Monique van Heist, Bruuns Bazaar en Won Hundred. Zoals onze collega’s van het Belgische Feeling het omschrijven: een schatkamer aan betaalbare labels waar je niet iedereen in ziet.

Nationalestraat 72, Antwerpen
w: garde-robe-nationale.be

Essentiel

Alleen al het eclectische interieur van de vierde Antwerpse Essentiel winkel in de Huidevetterstraat is een kijkje waard. Roze muren, gouden details en warmroze paskamers. De collectie is boho chic; altijd rijk van kleur, vrouwelijk en met net dat beetje sparkle dat het leven mooier maakt. En heel betaalbaar ook nog.

Huidevetterstraat 57, Antwerpen
w: essentiel-antwerp.com

Lewis

Dicht bij het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zit Lewis, een van de fijnste tafeltjes volgens veel Antwerpenaars. Met een beperkte menukaart (vaak een goed teken) en alles wat een fijnproever maar kan wensen.

w: Lewis-antwerp.be

Fiera

Voor een culinaire lunch (maar ook een diner hoor!) moet je bij Fiera aan de Schippersbeurs zijn. Gevestigd in de voormalige Handelsbeurs (die ooit model stond voor de beroemde handelsbeurs van Londen). Een waanzinnig mooi plekje vol geschiedenis en een kaart met het beste van de hele wereld.

w: Fiera.be

Boker Tov

Een Israëli deli, bar en restaurant dat een stukje van Tel Aviv naar Antwerpen brengt. Heeft inmiddels vijf locaties: Markgrave, Eilandje, Zuid, Groenplaats en het dakterras Laila by Bokertov.

w: Lailatov.be

Bourla

Betaalbaarder. Ouderwetse grandeur. Klassieke garnalenkroketjes. Geen wonder dat Bourla (achter de gelijknamige schouwburg) zo populair is bij Nederlanders. Sowieso is de Graanmarkt met zijn toffe buitenterrassen een fijne plek om te vertoeven.

w: Bourla.be

De Gulde Schoen

Elke suite van ‘suitehotel’ De Gulde Schoen is uniek. En minstens 45 vierkante meter groot. En gelegen op een toplocatie aan de Melkmarkt. Dat is nog eens fijn thuiskomen na een dagje kerstsfeer.

w: Deguldeschoen.be

Botanic Sanctuary

In Antwerpen heeft iedereen het over hotel Botanic Sanctuary, en niet zo gek. Het vorig jaar geopende vijfsterrenhotel telt vier Michelinrestaurants en ligt aan de prachtige botanische tuinen. De hele wijk is in een klap een hotspot geworden.

w: Botanicantwerp.be

Cocktails at Nine

Alles in Cocktails at Nine wordt from scratch gemaakt: helemaal zelf dus. Maar, we zeggen het maar, ook de champagnekaart is erg de moeite waard.

w: Belroys.com

Ta-nnin

Meer een wijndrinker? Dan moet je bij wijnbar Ta-Nnin zijn. De sommelier/eigenaar komt uit Thailand, de sfeer is ongedwongen, de wijnen zijn biodynamisch of biologisch. Een unieke combinatie, mogen we toch wel zeggen.

w: Tannin.be

KMSKA

Na een verbouwing en oppimpbeurt van maar liefst elf jaar is het Koninklijk Museum voor de Schone Kunsten Antwerpen weer open. Om dat te vieren heeft Essentiel Antwerpen een vrolijke collectie ontworpen. Zo is een kimono met geschilderde tulpen geïnspireerd op het kunstwerk Flowers in a Vase van Jan Breughel II.

w: Kmska.be

Over de Solden

Anders dan in Nederland is in België wettelijk vastgelegd in welke periode de winkels uitverkoop mogen houden. De uitverkoop of solden vindt twee keer per jaar plaats. De korting loopt op naarmate de maand vordert. Veel winkels geven in de laatste week 70% korting. De wintersolden duurt t/m 31 januari.