Podcast

PODCAST: De langverwachte autobiografie van Prins Harry zorgt voor veel ophef

Maandagavond kwam de langverwachte autobiografie van Prins Harry, genaamd 'Spare', in de boekenwinkels te liggen. Het boek, met de titel in het Nederlands vertaald als 'Reserve', is al de hele week 'Talk of the Day'.

Vorige week lekte het boek namelijk al uit in Spanje, waar de Britse Tabloids natuurlijk meteen op sprongen. Royaltydeskundige Justine Marcella is de hele nacht opgebleven om alvast zoveel mogelijk te lezen en ons bij te praten over Prins Harry's autobiografie. 

Het ruim 400 pagina's tellende boek staat vol met details uit het leven van de jongste prins, uit de bekendste koninklijke familie ter wereld. "Het boek leest weg als een dagboek van een boze, getraumatiseerde en aanvallende prins", aldus Justine. Buiten inkijkjes in het leven van de prins en zijn jeugd, zoals bijvoorbeeld een passage over zijn ontmaagding, is het boek vooral een aanval op de Britse tabloids. Prins Harry laat in zijn boek weten dat er consequent leugens door de Britse roddelpers over hem de wereld in worden geholpen. Naast de roddelpers moet het Britse Koninklijk huis het ontgelden in de autobiografie van Harry. Zij zouden constant de roddelpers voeden. Volgens Harry "Slapen zij met de duivel," doelend op de relatie tussen de royals en de tabloids. Kortom de gemoederen in de bekendste familie van Engeland lopen behoorlijk op. 

Prins Harry, die samen met zijn vrouw en Suits-ster Meghan Markle in California woont, is veranderd van het lievelingetje van het Britse volk naar een van de minst populaire royals. Hoe moet het nu verder hen én de koninklijke familie?