Artikelen

Waarom Het Vergeten Kind de extra steun hard nodig heeft

Het Vergeten Kind komt op voor 100 duizend kinderen in Nederland die thuis problemen hebben. Het doel van de stichting is dat deze kinderen er niet alleen voor staan, zich gehoord en gezien voelen en zich positief kunnen ontwikkelen. En dat kan straks nog beter, vanwege een extra toekenning van 500 duizend euro van de Nationale Postcode Loterij.

Want ook kwetsbare kinderen moeten gewoon kind kunnen zijn.

Kinderen naar Heppie

Een van de activiteiten die de organisatie heeft, is de Heppie vakanties. Daar kunnen kinderen in Hotel Heppie weer even kind zijn en alle zorgen vergeten. Dit alles met intensieve begeleiding van speciaal opgeleide vrijwilligers. Zo ook ervaringsdeskundige Annemara, die op haar zestiende voor het eerst mee mocht op weekend met Het Vergeten Kind. Tijdens de uitzending van Koffietijd vertelde zij ook dat als ze het thuis moeilijk had, ze energie kreeg door het uitkijken naar de weekenden. Natasja Froger, ambassadeur van Het Vergeten Kind, heeft ook met eigen ogen gezien hoe belangrijk het is om kinderen weer kind te laten voelen.

Unforgetables

Bij Stichting Het Vergeten Kind hebben ze de jongerenraad, waarbij zo'n 30 jongeren elk hun eigen verhaal hebben. Zij worden The Unforgetables genoemd. Annemara was één van hen en samen met andere jongeren vertelde ze haar verhaal. Bijvoorbeeld bij beleidsmakers, waar ze aandacht vragen voor verbeteringen in de zorg van kwetsbare kinderen. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen ze hoe het beter kan voor de kinderen maar ook voor de hulpverleners.

Week van het vergeten kind

In de week van 29 januari tot en met 4 februari vraagt Het Vergeten Kind aandacht voor het stoppen van de jeugdzorg als je volwassen wordt. Momenteel is het zo dat als je achttien wordt, de jeugdzorg stopt. Alle zorg valt dan van één op de andere dag weg terwijl deze jongeren daar vaak nog helemaal niet klaar voor zijn. Vanwege problemen in hun jeugd, staan zij vaak met 10-0 achter. Als de zorg dan ook wegvalt, wordt de achterstand nog veel groter.

500 duizend euro

Het Vergeten Kind heeft dit jaar een extra toekenning gekregen van de Nationale Postcode Loterij van 500.000 euro. Dat is voor Het Vergeten Kind meer dan een verdubbeling van het bedrag wat ze hiervoor jaarlijks kregen! Algemeen Directeur Margot Ende - van den Broek werd tijdens het PostcodeKanjer Wijkfeest verrast door Gaston Starreveld en onze Quinty.