Podcast

PODCAST: Gijs Rademaker ging op dinojacht met Maarten van Rossem

Al 18 jaar kennen we Gijs Rademaker als opiniepeiler op de publieke omroep. Kortgeleden heeft hij zich bij de RTL-familie gevoegd. Zijn eerste overstap ooit!

"Het was fantastisch bij EenVandaag, maar na 18 jaar was het ook wel weer genoeg", vertelt hij. "Ik blijf natuurlijk peilen. Dat is één van mijn grote passies."

Een andere grote passie van Gijs zijn dinosaurussen! Samen met Maarten van Rossem mocht hij daarom drie weken naar Amerika voor de Videoland-serie 'Maarten en Gijs op dinojacht'. In dit programma maken de mannen een reis door de tijd en gaan ze op zoek naar sporen van dinosaurussen.

Gijs is van jongs af aan al groot fan van dino's, dus het is een droom die uitkomt. "Die dino's liggen daar echt in de grond vast. Dat is ongelofelijk! Heel bijzonder om zoiets mee te maken." Hij had zelf nooit gedacht dat hij dit ooit zou doen, en al helemaal niet samen met Maarten van Rossem. "Het is eigenlijk door toeval ontstaan", vertelt Gijs. Maarten en Gijs leerden elkaar kennen bij het programma 'De Slimste Mens', waar ze erachter kwamen dat ze een passie voor dinosaurussen delen.

En na het succes van hun podcast 'DinoCast', kreeg het duo het voorstel er een serie van te maken. "Het hoogst haalbare wat ik voor mezelf had gewild bij RTL, is uitgekomen." Ook de kinderen van Gijs zijn groot fan van de serie. Zeker een aanrader dus!