Podcast

PODCAST: Het leven van Bettina Holwerda en Renée van Wegberg is alles behalve #PERFECT

Musicalactrices Renée van Wegberg en Bettina Holwerda hebben al veel musicals en theatervoorstellingen op hun naam staan. Nu staan de musicalsterren samen op de planken met hun voorstelling '#PERFECT'.

Deze persoonlijke en vooral muzikale voorstelling gaat over het moederschap, het huwelijk en een ‘powervrouw’ willen zijn maar dit ook willen loslaten. Daarnaast zit deze voorstelling vol zelfspot en gaat het vooral over het leven wat niet perfect is en ook niet hoeft te zijn. Bettina: "Ik vind perfect saai. Dus als iets niet perfect is, vind ik het eerder perfect dan dat het wel perfect is." De rode draad in de voorstelling is dan ook vooral: 'Wat is nu perfect?'

Renée en Bettina hebben in hun carrière veel meegemaakt. Beide actrices hebben elkaar ontmoet bij de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'. Toen hadden ze al eens een idee om samen een voorstelling te maken, maar dit is er nooit van gekomen. Tot Renée op een nacht met haar baby in haar armen lag. "Ik was kapot moe, maar moest ook wel een beetje lachen om mezelf. Ik dacht: 'Hoe doen we dit allemaal? Kinderen, werken en alles wat bij het leven hoort?!' Toen kwam het idee dat ik hier wel een voorstelling van zou willen maken en moest ik ook meteen aan Bettina denken."

Tijdens de voorstelling komen dan ook veel herkenbare en persoonlijke verhalen over het leven van Renée en Bettina. Zo hebben ze het over leuke dingen, maar ook over minder leuke dingen zoals een miskraam en de impact van hun carrière op hun leven. "Het is niet om heel duidelijk iets neer te zetten, maar gewoon ons verhaal vertellen en dat mensen zich daardoor ook fijn kunnen voelen." 

Beluister het hele gesprek hieronder