Podcast

PODCAST: De podcast 'Songfestival Troubadours' vertelt de echte verhalen achter het songfestival

In de podcast ‘Songfestival Troubadours’ worden er, samen met oud-deelnemers, verhalen uitgewisseld over de Nederlandse inzendingen door de jaren heen. Bij ons in de uitzending vandaag podcastmaker Chiel Troost en oud-deelnemer Esther Hart om alles te vertellen over dit nieuwe initiatief.

“Er zijn natuurlijk veel inzendingen geweest in de afgelopen jaren, met heel veel verhalen over achter de schermen. En veel geruchten en broodje aap verhalen. We wilden graag de verhalen bundelen in een podcast”, vertelde Chiel.

Naast Esther, komen er nog veel andere bekende namen in de podcast voor. De verhalen van onder anderen Linda Wagenmakers van het nummer ‘No Goodbyes’, de winnaar van 1975 Getty Kaspers en het duo Saskia & Serge komen aan bod.

Voor Esther is het dit jaar twintig jaar geleden dat ze meedeed aan het Eurovisie Songfestival met haar nummer ‘One more night’. Ze geeft ons achtergronden over haar deelname toen. En, ze geeft ons een voorproefje van het nieuwe Eurovisie Songfestival-festival wat ze organiseert.