Column

Koninklijke toer langs de Caribische eilanden is Amalia’s vuurdoop

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyle ideeën. Deze week: de Oranjes zijn bezig met een koninklijke tour op - en langs de Caraïbische eilanden. Het is de eerste officiële werktrip van prinses Amalia. Alle ogen zijn dan ook op haar gericht. Wat draagt ze? Hoe danst ze? En welke grappen maakt ze tegen haar vader, de koning?

Twee weken lang maken Willem-Alexander, Máxima en Amalia een toer langs het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor Amalia is dit officiële eerste bezoek meteen een vuurdoop. Ze zal lang en intensief in de belangstelling staan. Voor iemand die maanden noodgedwongen binnen zat, zal het een pittige ervaring zijn. Dat blijkt. Er is commotie over het uiterlijk van onze kroonprinses.

Prinses bashing

Serieuze kranten wijden artikelen aan het ‘pest-gedrag’ van sommige twitteraars. Ook wij bij Nouveau vinden we het niet normaal wat onze kroonprinses – die zich niet kan verdedigen – op social media te verstouwen krijgt. Wij richten ons liever op de power en het plezier wat Amalia uitstraalt. Kijk bijvoorbeeld hoe beeldschoon ze is in rood, met een lage knot in haar haren (een moeder-dochter kapsel).

King of scrubs

Inmiddels is het koninklijke gezelschap gearriveerd op Curacao. Daarvoor waren Bonaire en Aruba aan de beurt. Later reist het gezelschap door naar Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. Op Aruba ging de koninklijke familie op sportief, wandelend langs de aloë-cactussen, waarvan gezichtscrème wordt gemaakt. Amalia plagend tegen haar vader: "Je woont met vier vrouwen samen en je weet niet wat een scrub is?"

Jurk recyclen

Meer outfits van Amalia zie je hieronder. Wat ons op de redactie de vraag ontlokte: hoe veel koffers heb je nodig voor twee weken kleding? Drie keer per dag verkleden. Van sportief tot diplomatic dressing. En dan ook nog tassen, schoenen, zonnebrillen. Het is maar goed dat de Oranjes met een regeringsvliegtuig vlogen, anders hadden ze fors moeten bijbetalen voor overbagage.

Heel slim wordt er ook herdragen. Deze LaDress kennen we. Amalia droeg deze fleurige jurk eerder bij haar intrede bij de Raad van State.

Prinses op sneakers

Gelukkig kunnen we nog een week lang van Amalia’s pracht en praal genieten, er staan nog wat eilanden op het programma. Mocht de kroonprinses nog wat trendtips voor toekomstige reizen willen, wij spotten deze coole Nike X Tiffany’s sneakers. Très ROYAL.

Foto: RVD