Artikelen

Jon Favreau is de nieuwe gelukkige ster op de Walk of Fame

Het is voor velen een grote droom: een gouden ster op de Walk of Fame in Hollywood. Sterren als David Bowie, Tom Cruise en zelfs Donald Duck hebben er al een op hun naam staan. En nu mag film- en televisiemaker Jon Favreau zich aan dit bekende lijstje toevoegen. Gisteren mocht hij als 2746e ster, zijn eigen ‘golden star’ onthullen.

Maar misschien vraag je je af: Wie is Jon Favreau? De redactie van Koffietijd nam de man daarom onder de loep.

Superheldenfilms

Vooral voor Marvel-fans is Jon geen onbekende. Hij wordt namelijk gezien als één van de vaders van het Marvel Cinematic Universe, het beroemde universum waarin de Marvel superhelden tegen hun vijanden vechten.

Bekende superhelden uit deze universe zijn 'Spiderman', 'Captain America' en 'Captain Marvel'. Jon Favreau was bij de allereerste film van het MCU, 'Iron Man', de regisseur. Hierin speelt Robert Downey Jr. de hoofdrol van Tony Stark. In latere Marvel-films met Robert als Tony, speelt Jon zelf de assistent van Mr. Stark. 

Kom maar op met die Oscar! 

Hij regisseerde niet alleen superheldenfilms, maar ook in nieuwe versies van 'The Lion King' en 'The Jungle Book' kunnen we genieten van het geweldige werk van Jon. Voor 'The Jungle Book' kreeg hij verschillende prijzen, waaronder een Oscar voor de beste prestatie van visuele effecten. Ook 'The Lion King' viel in de prijzen vanwege vernieuwende technieken.

Als regisseur en acteur maakte Jon in samenwerking met chefkok Roy Choi de succesvolle film 'Chef'. Een film over een kok die stop met werken in een restaurant en zelf een foodtruck begint. Momenteel is Jon druk bezig met het regisseren en produceren van de Star Wars hitserie 'The Mandelorian'. Wij kunnen niet wachten om meer werk van hem te zien!

Voor áltijd een ster

Ondanks zijn grote werken, kan je je afvragen waarom híj die plek op de Walk of Fame krijgt. En die vraag is volgens de Walk of Fame producent Ana Martinez, makkelijk te beantwoorden. Want Jon's film- en televisiewerk zal volgens haar altijd een belangrijk onderdeel blijven van Hollywood. En met zo'n klapper van een filmreeks op zijn naam, kan dat natuurlijk ook niet anders.

Jon is trouwens niet de enige die in 2023 een ster krijgt. Ook acteurs Bill Pullman, Uma Thurman en Paul Walker krijgen dit jaar een ster met hun naam erop. Voor Paul Walker is dit helaas op het tien jarig jubileum van zijn overlijden in 2013.