Artikelen

Waarom je chemische ingrediënten moet vermijden in je skincare

Ben je de vijfentwintig gepasseerd? Dan is het van belang om je dagelijks bezig te houden met een goede verzorging van de huid. Dus, lekker wassen, smeren en druppelen! Daar knapt ieder mens van op. Maar let wel op chemische ingrediënten. Die moeten namelijk eigenlijk de deur uit, terwijl nog veel producten er vol mee zitten.

Daarom schoof onze beautyexpert Maaike Dorsteen weer aan. Ze vertelde ons meer over producten van Muze, waar geen chemische ingrediënten in zitten maar wel vitamine C, Retinol, Hyaluronzuur.

Een zachte, maar slechte huid

Een voorbeeld van chemisch ingrediënten zijn microplastics. Oftewel, hele kleine plasticdeeltjes die je met het blote oog niet kunt zien. Zonder dat je het door hebt, zitten ze overal. In je eten, drinken, maar ook in cosmetica. Je ziet het vooral terugkomen wanneer cosmeticamerken siliconen gebruiken. Dat voelt namelijk lekker aan en zorgt voor een zijdezachte laag op de huid. Maar het zijn eigenlijk plastics waar je huid, volgens Maaike, verslaafd aan raakt. "Als je het product niet meer gebruikt, voelt de huid direct droog en trekkerig. Dit zorgt ervoor dat je het product blijft gebruiken, terwijl je de conditie van je huid verslechtert. In heel veel gezichtscrèmes, shampoos, douchegel, vloeibare make-up, zonnebrand, cleansers en noem zo maar op, vind je siliconen en andere van dit soort chemische ingrediënten terug."

Kostenissue

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het gebruik van chemische ingrediënten helemaal niet nodig is. Ook niet wanneer het om anti-aging gaat. Vitamine C, Hyaluronzuur en Retinol zijn wel voorbeelden van ingrediënten die hele mooie resultaten behalen op het gebied van anti-aging. "Een natuurlijke vorm is beter voor de huid en beter voor de wereld. Én het geeft zelfs de beste huidresultaten. De reden waarom er wel gekozen wordt voor chemische varianten, is vaak door een kostenissue. Er wordt weinig nagedacht over de impact op de natuur."

Vooruitstrevende blik

Een merk dat wel bezig is met het gebruik van natuurlijke ingrediënten is Muze. Daarom heeft Maaike drie producten van dit merk meegenomen. Een dagcrème, nachtcrème en een cleanser. Het fijne aan deze skincare is dat de producten volledig microplastic vrij, vegan en natuurlijk zijn. Maar ook op de verpakking wordt gelet. Want die is onder andere gemaakt van gerecycled PET. Hun vooruitstrevende blik loont ook! Want het merk is genomineerd voor drie Dutch Beauty Awards. 

Smeren en zorgen

Steeds meer vrouwen behalen mooie resultaten met de producten van Muze. Dat komt met name doordat er natuurlijke vormen van anti-aging ingrediënten worden gebruikt. Ingrediënten die we eerder ook bespraken: dus, vitamine C, Retinol en Hyaluronzuur. "Deze antioxidanten beschermen je huid tegen slechte invloeden van buitenaf (die rimpeltjes kunnen veroorzaken), denk aan luchtvervuiling en de zon. Dus je kunt lekker gaan smeren én tegelijkertijd zorgen voor onze wereld met de producten van Muze. Wil je ook wat liever zijn voor jezelf en de natuur, klik hier en pak 25% korting op hun beautylijn.