Artikelen

Drie tips om dit weekend meer te leren over mode

Met de London Fashion Week in aantocht, kunnen wij natuurlijk niet achterblijven om onze kennis op het gebied van mode uit te breiden. Dus, we dompelen ons onder in de wereld van mode! Heb jij je hier altijd al meer over willen weten? Laat je dit weekend verrassen door een heleboel activiteiten en tentoonstellingen.

De redactie van Koffietijd heeft drie tips op een rijtje gezet. Hierdoor beleef jij je eigen Fashion Week(end). Extra leuk: met de VriendenLoterij VIP-Kaart bezoek je deze locaties met korting of zelfs gratis!

Design Museum Den Bosch

In het hartje van Den Bosch bevindt zich het Design Museum. Een plek waar je alles kunt leren over de culturele betekenis van design. Wat is de geschiedenis van design? En welke plek heeft design vandaag de dag in de samenleving? Je leert het allemaal in Den Bosch!

Een tip van de redactie: bezoek de tijdelijke tentoonstelling Screenwear – Exploring Digital Fashion. Die is tot 26 februari te zien. In de tentoonstelling bevind je je in de wereld van de digitale fashion. Maar wat is het eigenlijk? En waar koop je de digitale versie van mode? Je ontdekt het allemaal tijdens je bezoek aan het Design Museum.

Enthousiast geworden? Klik hier voor meer digital fashion info!

Amsterdam Museum: Continue This Thread

Karim Adduchi x Tess van Zalinge

Vanaf vandaag, 17 februari, is de nieuwe tentoonstelling Continue This Thread te zien in het Amsterdam Museum. Kleding dat met de hand gemaakt is, is tegenwoordig helemaal booming. Denk aan haken, borduren en breien: je ziet het steeds meer terug in de verwerking van kleding, op sociale media en in fashion shows. In deze tentoonstelling staat de kracht van handwerk centraal en laten modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge collecties zien van henzelf, ontwerpers uit de stad en van het Amsterdam Museum.

Wil je meer te weten komen over de technieken achter kleding gemaakt van handwerk? Klik hier.

Zeeuws Museum: Re-used Re-satin

Het Zweeuws Museum staat bekend om hun diverse verzamelingen van Zeeuws Erfgoed en is gelegen in het centrum van Middelburg. Maar ze komen nu met een nieuwe collectie: Re-used Re-satin. Na een onderzoek naar damasten (een weeftechniek) uit eigen Zeeuwse collecties, heeft modeontwerper Remi Veldhoven een nieuwe damast ontworpen. Een damast is een weeftechniek waarbij kledingstukken van heel fijn weefsel gemaakt worden. Voornamelijk met printen en bloemstukken. Vanaf nu is het allemaal te bekijken in het Zeeuws Museum!

Wist je dat je op hun werkplaats ook zelf aan de slag kunt met wol, stof, garens en textiel uit Re-used en Re-satin? De collectie en werkplaats is te bezoeken tot 2 april.

Benieuwd geworden en wil je zelf aan de slag? Klik hier!

Foto: BenNienhuis