Artikelen

Truth hurts, needed something more exciting

IT’S ABOUT DAMN TIME…. Niemand minder dan Lizzo staat vanavond in de Ziggo Dome te shinen met haar powervolle nummers ‘Truth Hurts’ en ‘About Damn Time’. In ‘The Special Tour’ maakt ze speciaal tijd om langs onze prachtige stad te komen. En voor het eerst het podium te betreden.

Maar misschien vraag je je af: Wie is Lizzo? En, waarom is dit concert zo belangrijk? De redactie van Koffietijd zocht het voor je uit.  

Coconut oil

Lizzo kennen we natuurlijk als de zelfverzekerde lady met een kristallen fluit. Maar wanneer brak zij eigenlijk door? In 2016 tekende Lizzo, samen met haar fluit, een contract bij Atlantic Records. Waar zij in datzelfde jaar haar eerste Extend Play (EP) ‘Coconut Oil’ uitbracht. Op deze EP staan onder andere de nummers ‘Good as Hell’ en ‘Worship’. Doordat de nummers mega goed in de smaak vielen bij het publiek, mocht Lizzo een jaar later schitteren op haar eerste ‘Good as Hell Tour’. Ook was ze gastjurylid in het tiende seizoen van RuPaul’s Drag Race en speelde ze in de dramafilm ‘Hustlers’.  

Begin 2019 kwam Lizzo haar derde succesvolle album ‘Cuz I Love You’ uit. En na het toevoegen van haar single ‘Truth Hurts’ werd de diva een virale superster. Sindsdien is ‘Truth Hurts’ haar eerste nummer één-hit in de Billboard Hot 100 en daarmee werd ze, sinds Rihanna haar superhit ‘Diamonds’, de opvolger als zwarte solo-r&b-zangeres die de eerste plaats op de ‘Hot’ lijst stond.    

The Sasha Flute

Naast haar immense keelgeluid, speelt Lizzo fluit. Beter bekend als de ‘Sasha Flute’. Lizzo is begonnen met spelen sinds dat ze kind is. En is constant haar fluitkunsten aan het verbeteren. Ze houdt haar fluitwerk niet alleen voor zichzelf. Tijdens verschillende optredens gebruikt ze de ‘Sasha Flute’. Bijvoorbeeld bij de ‘BET Awards 2019’ speelde ze tijdens het nummer ‘Truth Hurts’ een speciale versie op haar fluit en kreeg ze aan het einde van haar fantastische optreden een staande ovatie, waaronder van niemand minder dan Rihanna.  

"Record van het jaar"

“In a minute, I’ma need a sentimental man or woman to pump me up”. Komt je deze lyric toevallig bekend voor? Het succesrijke nummer ‘About Damn Time’ kreeg in 2022 het felbegeerde Record van het jaar tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Ze won hierdoor voor het eerst in een belangrijke categorie. Een welverdiende prijs voor een getalenteerde artiest. Niet alleen ontving ze een Grammy, ook stond haar nummer twee weken op nummer 1 in de Billboard Hot 100 lijst.  

"Te veel trollen"

Als er één iemand is die geen schaamte heeft dan is het Lizzo wel. De queen of body positivity wordt beschouwd als voorbeeld voor de acceptatie van het lichaam en het zelfvertrouwen. Helaas gaat dit niet zonder een slag of een stoot. Op haar sociale media kanalen krijgt ze vervelend genoeg veel haat en wordt ze gebodyshamed. Ze is er zo klaar mee dat ze haar Twitter account niet meer gebruikt en zich alleen nog focust op haar Instagram. “Ik kom terug als ik er zin in heb”.  

Maar vanavond mogen we genieten van deze amazing queen terwijl ze staat te schitteren in de Ziggo Dome. En mag ze nu dus naast Coachella, de Billboard Awards en RuPaul’s Drag Race ook de Ziggo Dome van haar lijstje afstrepen.