Podcast

PODCAST: Steeds meer insecten in chocolade of pasta, maar is dit wel zo gezond?

Kakkerlakken, wespen en sprinkhanen, diverse soorten insecten die al in verschillende landen gegeten worden door ruim 2 miljard mensen. De Europese Commissie heeft recent goedgekeurd dat er in steeds meer eten; noten, chocolade of pasta, insecten toegevoegd mogen worden.

Woordvoerder van het Voedingscentrum, Lolkje de Vries, was vandaag te gast om ons alles over het eten van insecten te vertellen. Bij het Voedingscentrum staat namelijk de telefoon roodgloeiend en hebben mensen vragen over welke producten insecten bevatten. "Producenten zijn verplicht om het heel duidelijk op hun verpakking te zetten," vertelt Lolkje. 

Het eten van insecten brengt ook enkele risico's met zich mee. Insecten moet je goed verhitten, anders loop je een gezondheidsrisico op. Mocht de fabrikant het al in een product hebben verwerkt, dan is het insect al goed genoeg verhit om op te kunnen eten. 

Beluister hieronder het hele gesprek