Entertainment

Fan van Ginny & Georgia? Deze series zijn nét zo leuk!

Net zo’n fan van ‘Ginny & Georgia’ als onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig? Dan ga je deze series gegarandeerd leuk vinden. Eline tipt een aantal series die volgens haar (bijna) net zo leuk zijn.  

Funny Woman 

Zin om te lachen? Dan is ‘Funny Woman’ een serie die je echt moet kijken. Het gaat over een vrouw, Barbara Parker, die een talent blijkt te hebben in stand-up comedy. Ze besluit te verhuizen naar London om een carrière te beginnen als cabaretière.  

De serie speelt zich af in de jaren zestig, waarin deze wereld nog steeds wordt gedomineerd door mannen. De serie is te zien op SkyShowtime.  

Fleishman is in Trouble 

Eline’s favoriete serie van het moment is ‘Fleishman is in Trouble’. De serie draait om een alleenstaande vader, die net is gescheiden. Hij probeert zijn leven vol daten te combineren met het opvoeden van zijn kinderen, wat een enorme uitdaging blijkt te zijn. Tot op een dag zijn ex-vrouw spoorloos lijkt te verdwijnen. 

Het is een serie met twee perspectieven en een bijzondere twist. De serie kun je zien op Disney+.

Little Fires Everywhere 

Net als in ‘Ginny & Georgia’ speelt moederschap een grote rol in de serie ‘Little Fires Everywhere’. De serie begint met een huisbrand, waar de dader van wordt gezocht. Maar de serie heeft uiteindelijk een diepere laag over ongelijkheid tussen wit en zwart en over waarom moeders bepaalde keuzes maken om hun kinderen te beschermen.  

Reese Whiterspoon is één van de hoofdrollen in de series, en dat is natuurlijk al een reden om de serie te kijken. Kijk de serie via Prime Video.  

Big Little Lies

Over Reese Whiterspoon gesproken: de serie ‘Big Little Lies’ is ook een goede serie met haar in de hoofdrol. De serie gaat over drie moeders die in een chic dorp wonen en allerlei problemen en avonturen meemaken. Tot dat er een noodlottig ongeval gebeurt en ze met z’n drieën een groot geheim moeten meedragen.  

Een spannende serie, die ook (herkenbare) problematiek aankaart van vrouwen en moeders. Te zien op HBO Max.  

Firefly Lane 

‘Firefly Lane’ is net zoals ‘Ginny & Georgia’ een heerlijke wegkijkserie. De serie gaat over twee vriendinnen die we door hun hele vriendschap door volgen. Als tieners, als jongvolwassenen en in de tegenwoordige tijd als veertigers. Het lijkt allemaal goed te gaan tot er iets in hun vriendschap knapt. 

Een heerlijke serie waarvan seizoen twee een paar maanden terug is verschenen. Je kunt de serie bingen op Netflix.  

Bron foto: Netflix

Weten wat Eline van de series vindt? Kijk dan de video hieronder.