Pompoensoep met zoete aardappel – Familierecept Willemien en de kookclub 

Het familierecept van Willemien is pompoen-zoete aardappelsoep. Willemien maakte vaker pompoen en zoete aardappelgerechten los van elkaar maar heeft dit tijdens haar kookclub een keer samengevoegd tot een soep. Hier voegt ze haar ‘geheime’ ingrediënt aan toe: kerrie masala. Dit sloeg gelijk aan. De soep is een hit, veel mensen uit haar omgeving vragen nu vaak: wanneer maak je die lekkere soep weer? 

Koken is Willemiens passie, ze heeft 1200 kookboeken. Ze houdt ervan om anderen te inspireren en geïnspireerd te raken door verschillende keukens en culturen. De recepten die ze maakt op haar kookclub maakt ze vaak thuis opnieuw, haar gezin is dan een soort proefpersoon. Het recept betekent voor Willemien warmte en gezelligheid.   

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 1 oranje flespompoen
  • 4 zoete aardappels
  • 1 theel. kerrie masala (of gewone kerriepoeder)
  • 2 blokjes MAGGI Mediterrane groentebouillon (voor 1,5 liter water) 
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook

Eventueel:

  • Handje bieslook
  • Handje peterselie
  • Scheutje kokosmelk
  • Handje geraspte oude kaas

Bereiding:

Was en schil de zoete aardappelen en de pompoen, snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg hier vervolgens de zoete aardappel en pompoen aan toe en laat even meebakken.  

Breng het op smaak met de kerrie masala (en eventueel andere kruiden naar wens). Meng 2 MAGGI Mediterrane Bouillonblokjes met 1,5 liter water en blus de groente hiermee af.  

Laat dit voor 20 minuten pruttelen. Daarna kun je de soep gaan pureren. Garneer de soep eventueel met wat bieslook, kaas, peterselie en een scheutje kokosmelk.