Eten & Drinken

Bananenpannenkoeken

Begin het weekend goed met deze lekkere bananenpannenkoekjes!

Ingrediënten

voor 6 personen

  • 3 rijpe bananen
  • 180 g bloem
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 3 theel. bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei
  • 360 ml havermelk of cashewnoten melk
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 2 eetl. agavesiroop

Bereiding

Prak bananen met een vork fijn of stamppot stamper.
Meng in een middel grote kom de bloem, poedersuiker, bakpoeder en zout.
 
Mix in een andere kom de geprakte bananen, ei en de melk naar keuze. Roer met een garde het bloemmengsel door het bananenmengsel. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep een soeplepel beslag in de pan. Bak de bananenpannenkoeken rondom in ongeveer 6 minuten goudbruin en uiteraard gaar.
 
Herhaal tot het beslag op is. Verdeel de bananenpannenkoeken over borden en lepel de agavesiroop eroverheen.

Lekker met extra plakjes banaan en frambozen, blauwe bessen vind ik ook smaakvol bij dit gerecht.