Eten & Drinken

Falafel traybake

Begin je weekend lekker met deze falafel vanavond!
Ingrediënten:
  • 1 blik kikkererwten van 400 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 500 g wortel, mag verschillende kleuren zijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. dukkah kruidenmix, plus extra om te serveren, optioneel
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 bakje Maza Hot 'n Spicy 
  • 1/2 bakje platte peterselie, grof gehakt
  • Zak van 100 g babyspinazie
Voor de tahinisaus:
  • fijn geraspte schil en sap van 1 citroen
  • 2 theel. tahinpasta
  • 150 g yoghurt
  • zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
 
Verwarm de oven voor op 200 °C stand 7.
 
Doe de kikkererwten in een braadslede of ovenschaal. Schil en snijd wortelen in de lengte, voeg toe bij de kikkererwten. Besprenkel met olijfolie en schep om.
 
Plet de dukkah lichtjes in een vijzel, strooi over de groenten, samen met de helft van de knoflook, meng alles goed.
 
Rooster ongeveer 20 minuten in de oven tot de wortelen net zacht zijn. De tahinisaus maak je met een halve citroenschil die is fijn gesneden, pas op voor het wit van de schil, deze is namelijk best bitter, dus weg ermee.
 
Meng de schil met het sap (gebruik niet alle schillen en sap van de citroen) doe in een kleine kom, voeg tahini, de resterende knoflook en yoghurt toe en roer alles door elkaar, voeg indien nodig een beetje koud water toe om het te verdunnen. Breng op smaak en zet apart.
 
Leg na ongeveer 20 minuten de falafels op de kikkererwten en wortelen en zet 10 minuten terug in de oven om door te verwarmen.
 
Haal uit de oven, voeg de resterende citroenschil, spinazie en wat verse peterselie toe met de tahinisaus en bestrooi met een snufje dukkah.
 
Tip! Lekker om er geroosterd pita bij te eten.