Yoghurt popsicles

Hoezo is ijsjes eten slecht voor je? Met deze yoghurt popsicles kun je verantwoord snoepen tussendoor. Perfect ook voor het warme weer!

Ingrediënten

  • ½ kopje haver
  • 5 el honing
  • ¼ kopje geassorteerde noten naar keuze (grof gehakt)
  • 2 el rozijnen
  • 1 milde olijfolie
  • mespuntje zout
  • 500 g Activia lijnzaad & pruimen
  • 1½ kopje vruchten naar keuze (bijvoorbeeld frambozen en blauwebessen)

Extra benodigdheden

  • ijsvormpjes

Bereiding

Voeg voor de granola de havermout toe in een mengkom met 2 eetlepels honing, noten, rozijnen, olie en zout.

Mix en leg het op een bakplaat. Bak ongeveer 40 minuten op 180 graden, schep elke 15 minuten om, tot de kleur goudbruin wordt.

Giet yoghurt en honing in een kom en klop. Proef en voeg meer honing of suiker toe, als je het zoeter wilt.

Giet in een ijslollyvorm een lepel yoghurt gevolgd door een laag gehakte vruchten, dan nog meer yoghurt, nog wat fruit en tot slot wat granola er bovenop. Vul alle ijslollyvormen in dezelfde volgorde en laat het een paar uur invriezen.

Geniet ervan!

Meer lekkere recepten