Bbq-gerecht: gepofte aardappel

Met de stijgende temperaturen worden de bbq's ook weer aangestoken. London heeft het perfecte gerecht voor op de kooltjes: gepofte aardappel. Super simpel en vooral heel erg lekker!

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 4 middelgrote zoete aardappels of gewone aardappelen
  • 220 g Hüttenkäse
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 handje verse bieslook (fijngesneden)
  • 1 teen knoflook (fijn gehakt)
  • 1 tl gedroogde chilipeper
  • 1 lente-ui (in ringetjes)
  • Tuinkers
  • 250 g Hollandse garnalen
  • Dille voor garnering
  • Partjes limoen

Overige benodigdheden

  • Aluminiumfolie

 

Bereiding

Wikkel elke aardappel in een velletje aluminiumfolie, leg de pakketjes aan de zijkant van de barbecue (niet op direct vuur) en rooster circa 25 minuten.  

Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes. Open de pakketjes voorzichtig, snijd de bovenkant in en leg de aardappels nog circa 5 minuten op de barbecue met het folie losjes eromheen. De aardappels zijn gaar wanneer je er met een satéprikker makkelijk doorheen kunt prikken.

Meng de Hüttenkäse met de olie, bieslook, knoflook, chilipeper en bosui. Breng op smaak met snuf zout.

Schep de vulling in de gepofte aardappels en maak af met een flinke schep Hollandse garnalen, tuinkers en wat fijn gehakte dille en een partje limoen, serveer direct.  

Tip! Ook lekker met een frisse salade!

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten