Eten & Drinken

Garnalen met oregano en citroen uit de oven & Griekse salade

Met dit warme weer heeft niemand zin om boven hete pannen uren te staan koken. Daarom delen we vandaag een makkelijk, maar oh zo heerlijk, recept. En die pannen kan je in de keukenkastjes laten staan!

Niets lekkerder dan een goede portie garnalen met dit lekkere weer. We delen vandaag een heerlijk recept van Delicious Magazine met een Grieks tintje. En met deze temperaturen waan je je zo in Griekenland...

Ingrediënten - garnalen

voor 4 personen 

  • 1 kilo grote garnalen
  • schil van 2 (bio)citroenen, in dunne reepjes
  • 3 takjes Griekse oregano
  • 2 takjes, blaadjes losgehaald, Griekse oregano
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Bereiding

  1. Verhit de oven voor tot 250 graden Celsius
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier
  3. Snijd de garnalen met een scherp mesje in de lengte door de baak open, maar niet helemaal door; je moet ze kunnen openklappen. 
  4. Verwijder de darmkanalen en gooi ze weg
  5. Leg de garnalen met de opengesneden kant omhoog op de bakplaat en bestrooi ze met de citroenrasp en oregano. 
  6. Besprenkel de garnalen met de honing en olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. 
  7. Zet ze 6 minuten of tot ze gaar zijn in de oven

Ingrediënten - Griekse salade

  • 200 gram feta
  • 500 gram kerstomaatjes in verschillende kleuren
  • 4 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 75 gram kalamata-olijven (zonder pit)
  • 80 ml extra vergine olijfolie
  • sap van 1 citroen 
  • Griekse oregano

Bereiding

  1. Snijd de feta en trostomaten in plakken, de kerstomaatjes doormidden, de komkommer in de lengte doormidden en gehakt en de uien in ringen
  2. Doe alle ingrediënten in een kom
  3. Voeg zout en peper toe en meng goed door
  4. Besprenkel met de olijfolie en het citroensap en bestrooi met oregano