Eten & Drinken

Tonijntostada's

De temperaturen blijven maar stijgen, dus het zomergevoel zit er nog zeker in. En hoe lekker om het zomergevoel ook in je eten te proeven? We halen vandaag Mexico naar onze keuken!

Dit recept komt uit het Breddos Tacos kookboek van Nud Dudhia en Chris Whitney. De inspiratie van het recept komt van Contramar, één van de lievelingsrestaurants in Mexico-Stad van de twee. Het restaurant staat bekend om de zeer verse visgerechten en de tonijntostada's zijn onvergetelijk. Dus proef Mexico met dit heerlijke zomerse recept!

Ingrediënten

voor 4 personen 

  • 500 gram rauwe tonijn (sashimi) 
  • 8 tostada's
  • 4 theelepels chipotlemayonaise
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes
  • 1 limoen

Voor de sojaglacé 

  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml sake
  • 100 ml mirin
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 eetlepel water

Voor de jalapeño's

  • 50 gram boter
  • 3 jalapeño's in dunne ringetjes gesneden

Bereiding

  1. Voor de sojaglacé meng je de sojasaus met de sake, de mirin en de suiker in een pan. 
  2. Kook het 3 minuten op hoogvuur. 
  3. Meng de maïzena met het water in een kleine kom. Voeg aan het sojamengsel toe en roer tot het geheel indikt. Neem het pan van het vuur. En zet apart.
  4. Doe de boter met de jalapeño's (in dunne ringetjes gesneden) in een pan en bak 5 minuten op laag vuur. Neem de pan van het vuur en zet apart. 
  5. Leg 2 tostada's op elk bord. Schep een halve theelepel chipotlemayonaise en een plakje avocado op elke tostada.
  6. Doe de tonijn (in plakjes gesneden) in een kom en schek het limoensap erover, meng door zodat alle plakjes bedekt zijn. 
  7. Doop de plakjes tonijn in de sojaglacé en verdeel ze over de tostada's. 
  8. Leg wat jalapeño's op de tonijn en strooi er wat sesamzaadjes overheen. 
  9. Knijp nog een beetje limoen boven de tostada's uit en serveer. 

Eet smakelijk!