Courgette carbonara

We kennen allemaal de klassieke pasta carbonara uit Rome. Een romige eiersaus met spek, kaas en veel peper. Maar Bibi maakt daar vandaag een gezondere variatie op met courgette.

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 1 courgette
  • 4 eieren
  • 150 gram Parmezaanse kaas, of mix van Parmezaanse kaas en Pecorino kaas

Bereiding

Halveer de courgette en snijd verticaal in kwarten. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens in kleine plakjes, zodat ze ongeveer even groot als spekjes zijn. Verdeel een flinke laag olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Breng op smaak met een flinke snuf zout. Bak de courgette in 15 minuten lekker bruin en blijf tussendoor alles omscheppen.

Breng water aan de kook voor de pasta en kook al dente volgens de instructies op de verpakking. Breek intussen 4 eieren in een grote kom, rasp de kaas en voeg deze toe aan de kom. Breng op smaak met flink wat peper en roer met een vork alles goed door elkaar.

Giet de pasta af en bewaar een half kopje kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan met courgette en meng alles door elkaar. Voeg de courgette en pasta nu toe aan de kom met het ei-kaasmengsel en het kookvocht en meng goed, zodat er een romige gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met nog wat extra peper.

Meer lekkere recepten