Quiche met geitenkaas, spinazie en druiven uit Floors Moestuin

De maand september staat in het teken van oogsten! Het is de maand dat de tuinen volstaan met groente en fruit, dus is het hoogtijd om daar van te snoepen. Dat doen we vandaag met onze moestuinexpert Floor Korte, die een heleboel lekkers uit de tuin heeft geplukt. En daar gaat ze samen met London een lekkere quiche van maken.

Floor laat ons ook dit seizoen bij Koffietijd wegdromen in haar groene moestuin. Op haar website Floors Moestuin, geeft ze regelmatig updates over haar tuin en geeft ze tips over alles wat met de moestuin te maken heeft.  

Mensen inspireren

Floor is zelf heel klein begonnen qua tuin. Zo begon ze met 1 vierkante meter waar ze alleen tomaten had staan. Momenteel heeft Floor een moestuin van ongeveer 120m2 en is er overal iets te vinden. Ze noemt haar tuin haar stress free zone, en wil daarmee mensen inspireren. Ook is haar doel om mensen bewuster te maken over de voeding die ze eten. "Als je doorhebt dat het een half jaar duurt voor je van zaadje naar oogst gaat, gooi je ook de tomaten uit de supermarkt minder snel weg." 

Verser kan niet

Op dit moment is er veel te oogsten in Floors Moestuin. Zo heeft ze rode pepers, verschillende soorten tomaten en heel veel kruiden meegenomen. Ideaal om lekker mee te koken. En dat gaat ze vandaag ook doen met London. Want hoe lekker is het om in de ochtend vers je groenten te plukken die je diezelfde avond gebruikt in je maaltijd. In de studio gaan Floor en London aan de slag en maken samen een overheerlijke quiche met spinazie, geitenkaas en druiven. Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten

  • 180 gram roggemeel
  • 90 gram gezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 100 ml koud water
  • 1 el gedroogde dille
  • 450 gram spinazie
  • 200 gram geitenkaas zacht
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 3 eieren
  • 300 ml volle melk
  • blauwe druiven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Mix alle ingrediënten met een keukenmachine met de haak, tot je een mooi deeg hebt. Heb je geen keukenmachine? Dan kan het ook met de hand.

Als het erg zacht is, plaats het deeg in de koelkast om het af te koelen zodat het weer wat harder is. Als het goed is, rol het dan op een met bloem bestoven keukenblad en plaats het in een taartvorm. Prik het deeg met een vork in en doe dat op de hele bodem.

Bak de bodem 15 à 20 minuten, totdat de korst licht goudbruin wordt. Pak een pan met water, snufje zout erbij en breng het water aan de kook. Blancheer de spinazie kort, giet het af en laat goed uitlekken.

Doe in een grote kom de melk, eieren, wat peper en zout, klop tot een homogeen geheel.

Leg de helft van de geitenkaas en de druiven op de bodem, leg de goed uitgelekte spinazie en de overige druiven erop, giet het melk-eierenmengsel erbij en garneer met de resterende geitenkaas.

Bak in de warme oven gedurende 30 tot 35 minuten, tot ze goudbruin zijn. Serveer warm met een groene salade of soep.

Meer van Floor?

Floor is regelmatig bij Koffietijd om kijkers te inspireren over de moestuin. Ook op ons YouTube-kanaal geeft ze je tips hoe je simpel kunt beginnen en hoe je je tuin het best kunt onderhouden. 

Ga hier naar YouTube