Hash Brown van zoete aardappel en courgette

Hash Brown, een typisch Amerikaans ontbijtrecept! Het gerecht lijkt een beetje op een rösti en bestaat dan ook uit geraspte aardappels die je vervolgens opbakt. Bij Koffietijd maken we een speciale variant die super lekker, gezond en ook nog budgetproof is!

Ingrediënten

voor € 2,30 per persoon

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1/2 grote courgette
  • 2 eieren
  • 1 lente-ui
  • zout, naar smaak
  • 5 el kwark
  • 2 takjes verse tijm, blaadjes
  • 1 limoen, rasp
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 30 gram feta kaas
  • scheutje extra vergine olijfolie

Bereiding 

We beginnen met het wassen van de zoete aardappel en courgette. Zowel de courgette als de aardappel hoef je niet te schillen. Vervolgens rasp je beide ingrediënten boven een diepe kom.

Meng alles goed en kluts hier twee eieren doorheen. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en roer deze samen met het zout door het mengsel. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten goed door elkaar mengt voordat je de kwark toevoegt.

Nadat je de kwark aan het mengsel hebt toegevoegd, doe je de tijm erbij. Verkruimel als laatste de feta boven de kwark en roer alles nogmaals goed door. Verhit nu in een goede pan wat olijfolie en zet hem op een matig vuur. Als de pan goed heet is schep je ‘kleine eilandjes’ van het mengsel (met de zoete aardappel & courgette) in de pan. Maak ze niet te hoog en druk ze een beetje aan. Bak dan de ‘eilandjes hash browns’ ongeveer 3 minuten goudbruin aan beide kanten. Als je de hash browns warm wilt houden kun je ze op een verwarmd bord leggen met een deksel erop of in de oven. 

Je kunt de hash browns serveren met wat kwark als je dat lekker vindt! Maar je kan het gerecht ook opdienen met een gebakken of gepocheerd eitje. Een heerlijk simpel en voedzaam ontbijtje, bijgerecht of lekkere snack!

Budgettip: Voeg optioneel overgebleven restjes toe als gekookte quinoa, rijst, of andere groente.

Meer lekkere recepten