Eten & Drinken

Koken met London en Floor: feta in vijgenbladeren

London de top chef en Floor van de moestuin: dat klinkt als een gouden combinatie. En dat is het ook! Voor Koffietijd duiken ze daarom regelmatig samen de keuken in. London kookt verrukkelijke gerechten van verse producten uit Floors moestuin.

Deze keer is het tijd voor een experiment! In het kader van zero waste gaan ze aan de slag met vijgenbladeren uit de moestuin van Floor. Een top combinatie met feta. 

Ingrediënten

  • 100 gram feta
  • 1 biologische citroen
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilivlokken
  • honing

Bereiding

Verwarm de oven tot 200 graden.

Breng een pannetje water aan de kook en zet het vuur uit. Leg de bladeren hier 2 minuten in. Haal uit het water en laat even afkoelen in ijswater. Dep de bladeren droog met keukenpapier en leg deze op een bakplaat die je met olie insmeert. Maak een stervorm van de vijgenbladeren en zorg dat ze elkaar allemaal een beetje overlappen.

Leg de feta in het midden van de vijgenbladeren. Rasp de schil van de citroen hierover en breng op smaak met de oregano, chili en versgemalen zwarte peper. Wil je het iets zoeter maken? Doe er dan een halve eetlepel honing overheen. Verdeel ook een scheutje extra vierge olijfolie er overheen. Pak de feta in met de bladeren en draai de feta om zodat alles goed vast blijft zitten. Bak de feta 20 minuten in de oven en serveer met geroosterd brood. Smullen maar!

Bekijk hieronder de hele video met London en Floor