Aardbeienslof van Hidde

Onze Hidde staat eindelijk weer eens in de keuken. En, je weet wat dat betekent: heel veel zoetigheid. Vandaag maakt hij een heerlijke zomerse slof, namelijk een aardbeienslof. Als dat niet smullen wordt!

Ingrediënten

Sloffendeeg:

  • 180 gr boter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 3 gr fijn zout
  • 3 gr citroenrasp
  • 30 gr ei
  • 280 gr patentbloem
  • 6 gr bakpoeder  

Spijsvulling:

  • 75 gr amandelspijs
  • 75 gr bitterkoekjesspijs
  • 30 gr ei  

Crème Suisse:

  • 500 gr volle melk
  • 1 st vanillestokje
  • 100 gr kristalsuiker
  • 50 gr aardappelzetmeel
  • 100 gr eigeel
  • 4 gr gelatine
  • 300 gr slagroom  

Bereiding

Sloffendeeg:

Meng de boter met de basterdsuiker, zout en citroenrasp. Voeg het ei toe en zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder. Voeg dit ook toe en kneed tot een glad deeg. Plaats het deeg afgedekt in de koelkast voor tenminste 3 uur.  

Spijsvulling:

Meng de twee soorten spijs en voeg het ei toe. Meng alles tot een smeuïge massa. Rol het deeg uit op 8 mm dikte en steek met de bakring het deeg uit.

Spuit de spijsvulling over het uitgestoken deeg en houd daarbij aan de rand 1 cm vrij. Bak af op 180°C in 20 minuten.  

Crème Suisse:

Verwarm de volle melk naar 50°C. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg het stokje en het merg bij de melk en laat 30 minuten trekken. Haal het vanillestokje eruit en schraap opnieuw uit.

Meng de kristalsuiker met de aardappelzetmeel, eigeel en een slokje melk. Breng de vanillemelk aan de kook en voeg het mengsel eraan toe. Kook de massa gaar. Giet uit en laat afgedekt afkoelen.

Week de gelatine in koud water en klop de slagroom lobbig. Roer de afgekoelde massa door tot een crème. Smelt de gelatine en voeg het toe aan de crème. Spatel als laatst de lobbige slagroom er doorheen.  

Eet smakelijk!